Marty Natalegawa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Marty Natalegawa
Menteri Luar Negeri Indonesia
Incumbent
Awal jabatan
22 Oktober 2009
Présidén Susilo Bambang Yudhoyono
Saméméhna Hassan Wirajuda
Katerangan lian
Gumelar 22 Maret 1963 (1963-03-22) (yuswa 53)
Bandung, Jawa Kulon
Pameget/istri Sranya Bamrungphong
Alma mater Australian National University
Corpus Christi College
London School of Economics
Ellesmere College
Concord College
Profési Diplomat
Ageman Islam

Dr. Raden Marty Muliana Natalegawa, M.Phil, B.Sc (gumelar di Bandung, Jawa Kulon, 22 Maret 1963; umur 53 taun) nyaéta Duta Indonésia pikeun PBB saprak 5 Séptember 2007.[rujukan?] Manéhna kungsi jadi juru wicara Departemen Luar Nagri Républik Indonésia.[rujukan?] Saméméh meunang pancén minangka Duta di PBB, manéhna téh jadi Duta Indonésia pikeun Inggris saprak 11 Nopémber 2005 nepi ka 5 Séptember 2007.[rujukan?] Marty téh saurang anu boga pangalaman dina dunya diplomasi internasional.[rujukan?]

Dina bulan Nopémber 2007, Marty meunang kapercayaan penting minangka Présidén Déwan Kéamaan PBB.[rujukan?]

Marty nyaéta lulusan Australian National University dina taun 1993 kalayan gelar doktor.[rujukan?] Saméméhna, manéhna kungsi nimba élmu di London School of Economics, Universitas Cambridge, Inggris.[rujukan?] Sanggeus ngahontal strata dua di Inggris, manéhna ngamimitian digawé di Departemen Luar Nagari dina taun 1986.[rujukan?]

Manéhna ogé kungsi nyekel kalungguhan minangka kapala delegasi nagara pikeun sajumlah konferénsi internasional, interaliansi jeung Perserikatan Bangsa-bangsa (PBB), Gerakan Non-blok, konferénsi organisasi Islam, sarta ASéaN. Manéhna ogé kungsi jadi delegasi Indonésia pikeun Déwan Kaamanan PBB sarta dialog trilateral di Timor Timur sarta Diréktur Jéndral ASEAN (2003-05).[rujukan?]

manéhna kapilih jeung ditunjuk ku présidén Susilo Bambang Yudhoyono jadi Menteri Luar Negeri dina Kabinet Indonésia Bersatu kadua, ngagantu pajabat sateuacanna Hassan Wirajuda.[rujukan?]

Ti pernikahanana jeung Sranya Bamrungphong, manéhna meunangkeun tilu urang anak, nyaéta Annisa, Anantha jeung Andreyka.[rujukan?]

Rujukan[édit | édit sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna ngeunaan
Jabatan pulitik
Saméméhna
Hassan Wirajuda
Menteri Luar Negeri Indonesia
22 Oktober 2009 – kiwari
'Ngajabat