Metapor

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Metapor atawa metafora nyaéta gaya basa anu ngandung babandingan,ku jalan nyebut hiji barang, padahal anu dimaksud mah anu sejen lantaran dianggap boga pasipatan atawa ciri-ciri anu sarua.[1] Dina harti jembar, metapor ngurung rupa-rupa gaya basa babandingan: metonimi, personipikasi, smile, jste.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Iskandarwassid (2015). Kamus Istilah Sastra Sunda. Bandung: Geger Sunten. ISBN 978-602-7785-78-6.