Mijalma

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search


Mijalma mangrupa salah sahiji wanda gaya basa. Maksudna, barang anu henteu nyawaan atawa sasatoan diupamakeun cara pamolah jalma. Dina basa Indonésia, gaya basa mijalma disebut personifikasi.

Conto-conto kalimah nu ngagunakeun gaya basa mijalma:

  • Gunung siga milu nguyung, lebak siga milu susah.
  • Pucuk janur tingarulang, ngagupayan anu angkat.
  • Sang Surya lumungsur ka marcapada.
  • Bulan ngintip tina sela-sela méga
  • Rebab ceurik ngabangingik.
  • Angin subuh ngaharéwos nebak ceuli.
  • Ombakna paudag-udag.
  • Lokomotif ngahégak lir seunggah nanjak.
  • Paré beuneur tarungkul siga menekung.
  • Seuneu ngamuk nguwak-ngawik.


Nulis.jpg