Modem

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Modem asalna ti kecap MODULATOR DEMODULATOR. [1] Modulator nya éta bagian anu ngarobah sinyal informasi ka sinyal nu mawa Carrier sarta bisa dikirimkeun, sedengkeun Demodulator nya éta bagian anu misahkeun sinyal informasi (anu eusina data atawa talatah) ti sinyal nu mawa carrier anu ditarima, ku kituna informasi éta bisa ditarima kalayan alus. Modém mangrupa penggabungan duanana, hartina modém nyaéta pakakas komunikasi dua arah. Saban pakakas komunikasi jarak dua-arah umumna maké bagian anu disebut modem, kawas VSAT, Microwave Radio,jeung sajabana, tapi umumna istilah modem leuwih dipikawanoh minangka alat nu dipaké pikeun komunikasi dina komputer. [1]


Jenis Modem[édit | sunting sumber]

Modem miboga fungsi pikeun ngasupkeun sinyal informasi ka gelombang nu mawa. [1] Modem kabagi jadi: [1]

1. Amplitude Modulation ( AM ), nya éta runtuyan éléktronik anu ngarobah amplitudo gelombang nu mawa luyu kalayan amplitudo sinyal informasi. [1]

2. Frequency Modulation ( FM ), nya éta runtuyan éléktronik anu ngarobah frekuensi gelombang nu mawa luyu kalayan parobahan frekuensi sinyal informasi. [1]

3. Pulse Modulation ( PM ), nya éta sistem modulasi pulsa bisa dibédakeun jadi: [1]

  • PAM ( Pulse Amplitude Modulation ), amplitudo gelombang pulsa rubah luyu kalayan parobahan sinyal informasi.
  • PPM ( Pulse Position Modulation ), nya éta posisi pulsa raobah luyu jeung sudut phasa sinyal informasi.
  • PWM ( Pulse Width Modulation ), jarak antar pulsa robah luyu jeung parobahan frekuensi sinyal nu mawa.

4. Digital Modulation


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f g Modem