Muhammad Réza Pahlévi Isfahani

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Muhammad Réza Pahlévi Isfahani
Gumelar6 Agustus 1997 (1997-08-06) (yuswa 22)
Blitar, Jawa Wétan, Indonesia
PadumukanJakarta Pusat, DKI Jakarta
KabangsaanIndonésia Indonésia
KawarganagaraanIndonésia Indonésia
PagawéanAtlit badminton
OrganisasiPB Jaya Raya
Dipikawanoh salaku/lantaranPamaén badminton
Jangkungna1.75 m (5 ft 9 in)

Muhammad Réza Pahlévi Isfahani (gumelar di Blitar, 6 Agustus 1997) nyaéta pamaén badminton ganda putra asal Blitar, Jawa Wétan, Indonésia.[1][2] Manéhna nyaéta hiji ti 98 atlit anu miluan Pelatihan Nasional Persatuan Bulutangkis Seluruh Indonésia (Pelatnas PBSI) taun 2019.[3]

Karir badminton[édit | édit sumber]

Réza mimiti aktip di dunya badminton nasional di taun 2014.[4] Manéhna nyaéta pamaén ti kleub badminton Jaya Raya Jakarta.[2] Salaku pamaén ganda putra, Réza sok dipasangkeun jeung Akbar Bintang Cahyono, pamaén ti PB Djarum.[5] Nalika maén, manéhna maké leungeun katuhu.[1]

Saacanna, di taun 2015, Réza anu dipasangkeun jeung Muhammad Fachrikar jadi pinunjul di turnamén Jaya Raya Indonesia Junior International Challenge.[6] Réza dipiharep jadi pamaén ganda putra anu hébat engké jaga.[6]

Di Chinese Taipei Open 2019, Réza jadi hiji ti 29 wawakil Indonésia anu miluan éta turnamén. Manéhna dipasangkeun jeung Akbar Bintang.[7] Ngan, kabéh wawakil éta euweuh nu meunang gelar pinunjul hiji-hiji acan.[8]

Pasangan dina badminton[édit | édit sumber]

Préstasi[édit | édit sumber]

Pasangan ganda putra Muhammad Réza Pahlévi Isfahani/Akbar Bintang Cahyono jadi pinunjul di BWF Tour Super 100 Akita Masters 2018, nu diayakuen di Akita, Jepang. Pas final, maranéhna meunang kalawan poin 21-16, 21-6, dina waktu 31 menit, ngalawan wawakil tuan rumah Jepang, Hashimoto/Hiroyuki Saeki. Ieu mangrupa gelar munggaran maranéhna dina runtuyan séri BWF Tour 2018--saruntuyan turnamén badminton tingkat élit, anu disatujuan ku Féderasi Badminton Dunya (BWF), anu ngawengku BWF Tour Super 100, BWF World Tour Super 300, 500, 750, jeung 1000.[9]

Salian ti éta, Réza/Akbar gé kungsi jadi runner up di Hyderabad Open 2018, jeung pinunjul kahiji di turnamén Finnish Open 2018. Sedengkeun pas jeung Kenas Adi Haryanto, Réza jadi pinunjul di Singapore International 2017, sarta jadi runner up di Indonésia International 2017, Orleans International 2017, jeung Iran Fajr 2017.[10]

Peringkat[édit | édit sumber]

Peringkat dunya[édit | édit sumber]

Kiwari, manéhna, jeung Akbar Bintang Cahyono, nempatan peringkat ka-99 ganda putra sadunya (World Ranking) sarta ka-59 ganda putra pikeun peringkat tur dunya (World Tour Ranking) (per 9 Désémber 2019).[4]

Rékor peringkat pangluhurna anu kungsi dihontal ku Réza nyaéta ka-34 ganda putra sadunya (World Ranking) (tanggal 27 Séptémber 2018) sarta ka-17 ganda putra pikeun peringkat tur dunya (World Tour Ranking) (per 15 Januari 2019).[4]

Peringkat nasional[édit | édit sumber]

Ieu mangrupa tabél data peringkat anu kungsi dihontal ku pasangan ganda putra Muhammad Réza Pahlévi Isfahani/Akbar Bintang Cahyono salila sataun katukang. (Dimutahirkeun 9 Désémber 2019)[1]

Périodeu Peringkat Total maén Total poin
4 Désémber 2019 15 8 14380
27 Nopémber 2019 14 9 16050
13 Nopémber 2019
6 Nopémber 2019
30 Oktober 2019 12 10 17720
23 Oktober 2019 9 16200
16 Oktober 2019 15 7 12420
9 Oktober 2019 17 6 10310
25 Séptémber 2019 13 8 14200
18 Séptémber 2019 10 9 18050
11 Séptémber 2019
4 Séptémber 2019 9 10 22730
28 Agustus 2019
21 Agustus 2019
14 Agustus 2019
7 Agustus 2019
31 Juli 2019
24 Juli 2019 6 26560
17 Juli 2019 27900
10 Juli 2019 29830
3 Juli 2019
26 Juni 2019
19 Juni 2019
12 Juni 2019
5 Juni 2019
29 Méi 2019
22 Méi 2019 28750
15 Méi 2019
8 Méi 2019
1 Méi 2019 29800
24 April 2019
17 April 2019
10 April 2019
3 April 2019 32130
27 Maret 2019 34310
20 Maret 2019
13 Maret 2019
6 Maret 2019
27 Pébruari 2019
20 Pébruari 2019
13 Pébruari 2019
6 Pébruari 2019
30 Januari 2019
23 Januari 2019 34860
16 Januari 2019
9 Januari 2019
2 Januari 2019
26 Désémber 2018
19 Désémber 2018
12 Désémber 2018
5 Désémber 2018

Data patandingan[édit | édit sumber]

Ganda putra pasangan Muhammad Réza Pahlévi Isfahani/Akbar Bintang Cahyono[1][10][édit | édit sumber]

Kajuaraan Kelompok kajuaraan Ti tanggal Nepi tanggal Pinunjul
Kejurnas PBSI 2019 Kajuaraan Nasional jeung PON 24 Nopémber 2019 28 Nopémber 2019 3 - 4
Indonesia International Challenge 2019 International Challenge jeung Sirnas Premier 22 Oktober 2019 27 Oktober 2019 9 - 16
Indonesia Masters 2019 Grand Prix 1 Oktober 2019 6 Oktober 2019
Vietnam Open 2019 10 Séptémber 2019 15 Séptémber 2019
Chinese Taipei Open 2019 Grand Prix Gold 3 Séptémber 2019 8 Séptémber 2019 17 - 32
Australian Open 2019 4 Juli 2019 9 Juli 2019
New Zealand Open 2019 30 April 2019 5 Méi 2019 9 - 16
Indonesia Masters 2019 Super Series 22 Januari 2019 27 Januari 2019 33 - 64
Thailand Masters 2019 Grand Prix Gold 8 Januari 2019 13 Januari 2019 17 - 32
Korean Masters 2018 27 Nopémber 2018 2 Désémber 2018
Macau Open 2018 30 Oktober 2018 4 Nopémber 2018
Chinese Taipei Open 2019 2 Oktober 2018 7 Oktober 2018
Korea Open 2018 Super Series 25 Séptémber 2018 30 Séptémber 2018
Indonesia Masters 2018 Grand Prix 18 Séptémber 2018 23 Séptémber 2018 3 - 4
Hyderabad Open 2018 4 Séptémber 2018 9 Séptémber 2018 1 - 2 (runner up)
Akita Masters 2018 24 Juli 2018 29 Juli 2018 1 - 2 (meunang)
Singapore Open 2018 Super Series 17 Juli 2018 22 Juli 2018 17 - 32
Thailand Open 2018 10 Juli 2018 15 Juli 2018 9 - 16
Australian Open 2018 Grand Prix Gold 8 Méi 2018 13 Méi 2018 17 - 32
New Zealand Open 2018 1 Méi 2018 6 Méi 2018 9 - 16
Finnish Open 2018 International Challenge 5 April 2018 8 April 2018 1 - 2 (meunang)
Orleans Masters 2018 Grand Prix 27 Maret 2018 1 April 2018 3 - 4
Indonesia Masters 2018 Super Series 23 Januari 2018 28 Januari 2018 17 - 32

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Badminton

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d "PBSI || Persatuan Bulu Tangkis Seluruh Indonesia : Organisasi - Sejarah". badmintonindonesia.org. Diakses tanggal 2019-12-09. 
  2. a b "Profil Atlit - PB Jaya Raya". jayaraya.org. Diakses tanggal 2019-12-09. 
  3. Ariandono. "Inilah Daftar Pemain Pelatnas Bulu Tangkis PBSI 2019". Tempo. Diakses tanggal 2019-12-09. 
  4. a b c d "Moh Reza Pahlevi ISFAHANI | RANKING HISTORY | Profile". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-09. 
  5. "PBDJARUM - Akbar Bintang Cahyono". www.pbdjarum.org. Diakses tanggal 2019-12-09. 
  6. a b "Muhammad Fachrikar/Muhammad Reza Pahlevi Juara di Turnamen Indonesia Junior". Tribunnews.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-12-09. 
  7. "Daftar 29 Wakil Indonesia di Chinese Taipei Open 2019". tirto.id (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-10. 
  8. aceh.tribunnews.com https://aceh.tribunnews.com/2019/09/08/hasil-final-badminton-chinese-taipei-open-2019-lima-trofi-dibagi-rata-indonesia-tanpa-gelar-juara. Diakses tanggal 2019-12-10. 
  9. Bolasport.com. "Akita Masters 2018 - Hore! Akbar Bintang Cahyono/Moh Reza Pahlevi Isfahani Sukses Bawa Gelar Juara - Halaman 2 - Bolasport.com". www.bolasport.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-09. 
  10. a b "Moh Reza Pahlevi ISFAHANI | TOURNAMENT RESULTS | Profile". bwfbadminton.com. Diakses tanggal 2019-12-10.