Muhammad Rafli

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, punten tong waka diédit atawa dirobah eusina.
Muhammad Rafli
Informasi pribados
Nami lengkep Muhammad Rafli
Lahir 24 Nopémber 1998 (1998-11-24) (yuswa 22)
Tempat lahir Malang, Indonesia, Indonesia
Luhur 1.80 m (5 ft 11 in)
Posisi Forward / Midfielder
Informasi klub
Klub ayeuna Arema
Nomor 30
Karir junior
ASIFA
Karir sénior*
Taun Tim Midang (Gol)
2017– Arema FC 43 (2)
Tim nasional
2016 Indonesia U19 4 (2)
2019 Indonesia U23 10 (5)
  • Midang jeung gol di klub sénior ngan diétang ti liga doméstik .

    ‡ Midang jeung gol di tim nasional akurat per 9 Desember 2018

Muhammad Rafli (gumelar di Malang, 24 Novémber 1998) nyaéta pamaén bola profesional asal Indonésia kalahiran Malang, Jawa Wétan nu kiwari maén jeung Klub AREMA FC. Kolona Iqbal Rasyid jeung Ruli Sulistyawati.[1][2]

Kasang Tukang[édit | édit sumber]

Muhammad Rafli téh anak kadua ti tilu dulur, nincak umur dalapan taun, manéhna asup ka Akademi Villa ditaun 2006. nu tuluy manéhna asup ka Sakola Sépak Bola ASIOP di taun 2006. Salila dalapan taun manéhna diajar di éta sakola. Bakat manéhna ahirna diaku ogé ku dunia internasional saprak manéhna ngilu Nike All Asian Camp di taun 2004.[1]

Dua taun sanggeus éta, manéhna tuluy ngilu Nike Academy di Prancis. Sanggeus diajar di Éropa, manéhna balik ka Indonésia taun 2006.[1]

Karir manéhna teu leupas ti pangrojong kolotna, hususna bapakna. Manéhna hayiag ngawujudkeun impian nu jadi Bapakna, gagal  jadi pamaén bola nu professional sanajan Bapakna pernah asup jadi pamaén bola PSM Makassar, kusabab imahna nu di Makassar kahuruan, bapakna kudu pindah ka Jakarta.[3]

Karir[édit | édit sumber]

Karir manéhna teu leupas ti pangrojong kolotna, hususna bapakna, nu biasa dilandih Rizal Kulle. Manéhna hayang pisan ngawujudkeun impian bapakna nu kungsi gagal  jadi pamaén bola professional sanajan bapakna pernah asup jadi pamaén bola PSM Makassar, tapi éta hal teu matak nyieun bapakna lolos jadi pamaén profesional. Hiji mangsa imahna nu di Makassar kahuruan, bapakna kudu pindah ka Jakarta sarta teu bisa deui nuluykeun karir pamaén bolana di Makassar. Muhammad Rafli resep pisan ka Luis Suarez. Munggaran asup Sakola Sepak Bola, manéhna asup ka Akademi Villa ditaun 2006. Wanci sakola di SMA Darussalam, Tangerang Selatan, manéhna tuluy jadi santri di Pondok Pesantren Al Asyariah.[2]

Cita-cita manéhna bisa jadi striker nu dipikasieun ku lawan, sarta hayang bisa sukses kayaning Marcus Rashfold nu maén di Manchester United.[3]

Kusabab Muhammad rafli téh alus maénna, loba pisan tim Liga hiji nu hayang ngontrak manéhna pikeun jadi pamaén di klubna. Kayaning Bali United jeung Persija Jakarta, maranéhna miharep pisan Muhammad Rafli gabung jeung timna. Sanajan loba klub nu hayang manéhna, tapi manéhna ngahormatan kontrak nu geus disapukkeun ti awal jeung AREMA FC, sarta manéhna ogé teu resep pundah-pindah klub lantara kudu adaptasi deui ti awal jeung pamaén lianna.[4]

Kahareupna manéhna miharep bisa loba maén di Liga 1 taun 2020, cita-citana bisa miboga karir di Liga top Asia. Seperti J1 League (Jepang), K League 1 (Korea Kidul), nepi ka kompetisi pangluhurna, Thailand. Muhammad Rafli boga kahayang pikeun jadi pamaén Jepang kusabab tidinya loba pisan kasempetan pikeun jadi pamaén klub-klub nu gede di Éropa.[5]

ASIFA[édit | édit sumber]

Muhammad Rafli kungsi asup ka tim Bhayangkara U-21 dina taun 2006. Ngan teu lila sanggeus gabung jeung klub Bhayangkara, manéhna tuluy gabung jeung Aji Santosa International Football Academy (ASIFA). Di ieu akademi nu geus kasohor nyiptakeun legenda sepak bola Indonésia ieu, bakat manéhna leuwih hadé deui kusabab digembléng latihan. Malahan mah ngan sataun di éta akademi, manéhna geus bisa turun jadi pamaén bola nu professional.[1]

AREMA[édit | édit sumber]

Muhammad Rafli mimiti gabung jeung AREMA di Liga 1 2017. [1]Lain hal nu gampang keur manéhna bisa gabung jeung salah sahiji klub gede nu aya di Indonésia, hal ieu mangrupakeun hiji tantangan jeung kareueus keur manéhna, kusabab AREMA téh klub sépak bola favorit manéhna.[6] Maén munggaran pas AREMA tandang jeung Bhayangkara, tanggal 23 april taun 2017. Muhammad Rafli jadi salah sahiji gelandang serang nu mindeng maén jeung Singo Edan (sebutan pikeun AREMA).[1]

Sanajan ayana Makan Konate ngawates kana jam maénna, Muhammad Rafli ogé bisa ditempatkeun diposisi penyerang. Nepi ka gelaran Liga 1 2019, manéhna mimiti mineng maén jadi tim utama di Arema sanajan mindengna mah jadi pamaén pangganti (cadangan).[1]

Dina taun 2018 manéhna maén 19 Laga, tapi di taun 2019 ieu, sok sanajan manéhna ngan maén 17 laga, tapi bisa nyieun dua gol dibandingkeun taun 2018 nu maénna leuwih mindeng tapi teu bisa nyieun gol hiji-hiji acan. Di Laga 2019 ieu manéhna opat kali jadi pamaén inti.[1]

Internasional[édit | édit sumber]

Muhammad Rafli tampil pikeun sababraha kat'egori umur di Tim Nasional Indonesia, ti mimiti U-19 jeung U-23. Ngabogaan pangalaman anyar salaku penyerang wanci latihan jeung Tim nasional Indonesia U-23. Sok sanajan sababaraha kali maén jeung Tim Nasional Indonesia U-23, manéhna can turun jadi pamaén di Tim Nasional senior éta.[1] Dina taun 2019 manéhna miboga kasempetan pikeun maén di Tim Nasional Indonésia di SEA Games 2019. Hal ieu jadi hiji kareueusan pikeun manéhna kusabab impianna pikeun ngabéla Tim Nasiopnal Indonésia di SEA Games bisa kahontal sok sanajan waktuna béak dipaké latihan.[4][7]

Préstasi[édit | édit sumber]

Dina taun 2019 Muhammad Rafli berhasil meunangkeu prédikat Man of The Match di laga Merlion Cup Indonésia vs Filipina. Dina laga éta, Muhammad Rafli nyiptakeun hattrick.[8]

Salian ti éta manéhna ogé geus berhasil mawa klubna sababaraha kali juara, diantarana:[9]

Club Domestic
Piala Presiden Winner 2x 2019, 2017
East Kalimantan Governor Cup Runner-up 1x 2018


Statistik[édit | édit sumber]

Ieu dihandap statistik maén Muhammad Rafli: [10]

2017
Kompetisi Tim Panamppilan (Maén) Gol Kartu Konéng Kartu Beureum Lila maén
Liga 1 AREMA FC 7 (kali) 0 0 0 369 (menit)
Total 7 0 0 0 369


2018
Kompetisi Tim Panamppilan (Maén) Gol Kartu Konéng Kartu Beureum Lila maén
Liga 1 AREMA FC 19 (kali) 0 1 0 774 (menit)
Total 19 0 1 0 774
2019
Kompetisi Tim Panamppilan (Maén) Gol Kartu Konéng Kartu Beureum Lila maén
Liga 1 AREMA FC 17 (kali) 2 2 0 568 (menit)
Total 17 2 2 0 568

Tutumbu Kaluar[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i "Muhammad Rafli". Tribunnewswiki.com (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-12-29. 
  2. a b "Indonesia - M. Rafli - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". int.soccerway.com. Diakses tanggal 2019-12-30. 
  3. a b admin. "Profil, Biodata dan Perjalanan Karir Muhammad Rafli". MATA BOLA (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-12-30. 
  4. a b "Muhammad Rafli, Latest News & Player Profile | Goal.com". www.goal.com. Diakses tanggal 2019-12-30. 
  5. Online, Radar Malang. "Rafli Pilih Bertahan di Arema". Radar Malang Online (dalam en-US). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  6. Takwim, Ahsani. "Muhammad Rafli, Gelandang Muda Serba Bisa Arema FC". Vamos Arema (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  7. Bola.com. "Gelandang Arema Mengalami Perubahan Posisi dalam TC Timnas Indonesia U-23". bola.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-12-30. 
  8. "Muhammad Rafli Jadi Man of The Match Merlion Cup 2019, Pelatih Arema FC: Saya Minta Contoh Ronaldo". Tribun Jatim (dalam id-ID). Diakses tanggal 2019-12-31. 
  9. "Indonesia - M. Rafli - Profile with news, career statistics and history - Soccerway". int.soccerway.com. Diakses tanggal 2019-12-31. 
  10. "Muhammad Rafli, Latest News & Player Profile | Goal.com". www.goal.com. Diakses tanggal 2019-12-31.