Lompat ke isi

Nigéria

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Jamhuriyar Taraiyar Nijeriya
Ȯha nke Ohaneze Naíjíríà
Àpapọ̀ Olómìnira ilẹ̀ Nàìjíríà
Federal Republic of Nigeria
Républik Féderal Nigeria
Bandéra Nigeria Lambang Nigeria
Motto
"Unity and Faith, Peace and Progress"
Lagu
"Arise, O Compatriots"
Location of Nigeria
Location of Nigeria
Lokasi  Nigéria  (paul kolot)

– di Afrika  (paul ngora & kulawu kolot)
– di Uni Afrika  (paul ngora)  —  [Legenda]

Ibu kotaAbuja
9°4′N 7°29′E
Kota panggedéna Lagos
Basa resmi
(Basa nasional)
(Basa wewengkon)
Basa Inggris
(Hausa, Igbo, Yoruba)
(Edo, Efik, Fulani, Idoma, Ijaw Kanuri[1])
Démonim Nigerian
Pamaréntah Républik féderal présidénsial
 -  Présidén Muhammadu Buhari
 -  Wakil Présdién Yemi Osinbajo
Kamerdikaan ti Britania Raya 
 -  Panghijian Nigeria Kidul jeung Kalér 1914 
 -  Didéklarasi jeung diakuan 1 Oktober 1960 
 -  Déklarasi Républik 1 Oktober 1963 
Aréa
 -  Total 923.768 km² (ka-32)
356.667 mil² 
 -  Cai (%) 1,4
Populasi
 -  Perkiraan  2011 167 yuta [2] (ka-7)
 -  Kapadetan 180,7 /km² (ka-71)
426,8 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2011
 -  Total $415,132 milyar[3] 
 -  Per kapita $2.589 
GDP (nominal) Perkiraan 2011
 -  Total $247,128 milyar[3] 
 -  Per kapita $1.541 
Gini? (2003) 43,7 (sedeng
HDI (2010) 0,423[4] (handap) (ka-142)
Mata uang Naira (₦) (NGN)
Zona wanci WAT (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) teu kaobsérvasi (UTC+1)
TLD Internét .ng
Kode telepon +234

Nigeria, resmina Républik féderal Nigeria, nyaéta hiji républik konstitusional féderal nu ngawengku 36 nagara bagian jeung Wewengkon Ibu Kota Féderal, Abuja. Nagara ieu aya di Afrika Kulon. Nagara ieu wawatesan jeung Bénin di kulon, Chad sareng Kamerun di wétan, sarta Niger di kalér. Kidulna, basisirna, wawatesan jeung Teluk Guinéa dina Samudra Atlantik.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Languages of Nigeria". Ethnologue. Diakses tanggal 2010-09-12.  Archived 2008-09-15 di Wayback Machine
  2. "Nigeria's population hits 167 million".  Archived 2012-01-17 di Wayback Machineat Voice of Nigeria, 2 December 2011
  3. a b "Nigeria". International Monetary Fund. Diakses tanggal 2011-September-20.  Archived 2012-01-09 di Wayback Machine
  4. "Human Development Report 2009. Human development index trends: Table G" (PDF). The United Nations. Diakses tanggal 2009-10-31.  Archived 2009-11-22 di Wayback Machine

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Pék paluruh émbaran nu leuwih loba ngeunaan Nigéria ku jalan nyungsi proyék sabaraya Wikipédia
Définisi kamus ti Wiktionary
Buku téks ti Wikibooks
Cutatan ti Wikiquote
Téks sumber ti Wikisource
Gambar jeung média ti Commons
Warta ti Wikinews
Sumber pangajaran ti Wikiversity

Média nu patali jeung Nigéria di Wikimedia Commons

   Tempo ogé Nigéria di Wikivoyage

Koordinat: 8°N 10°E / 8°N 10°E / 8; 10 Citakan:Nigeria topics