Obrolan:Hijian

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kecap hijian kapendak ku sim kuring dina buku Peperenian Urang Sunda. Sim kuring saleresna langkung cob nganggé istilah "unit" atanapi "satuan" anu tos aya salami ieu di wikipédia Sunda kumargi digunakeunnana kecap hijian anu gaduh ahiran "an" kirang sreg; ahiran "an" dina konteks ieu gaduh hartos "ber" dina basa Indonesia sapertos "duaan" anu gaduh hartos "berdua" atanapi "tiluan" anu gaduh hartos "bertiga". Ieu loka "Hijian" ayana kanggo samentawis waé. Upami tos réngsé, mangga nyanggakeun ka kang kuncén (kang Tedy) kanggé ngaturna badé disimpen dimana.--Hadiyana 02:06, 11 Désémber 2007 (UTC)

Kumaha tah saur kadangwargi. Ari simkuring mah langkung sreg ka unit. Tapi hijian oge teu sawios-wios, da konteks anu sapertos duaan, tiluan, jst., tos aya kecap sanesna nyaeta "sorangan" sanes? Janten kecap hijian minangka satuan atanapi unit (nu memang kirang sering kakuping), moal bantrok hartos katingalina mah. Dugikeun ka upami aya rujukan atanapi kasapukan enggal, wios wae atuh hijian dianggo ku urang --Tedi 13:09, 11 Désémber 2007 (UTC)
Mangga, upami kitu, urang lajengkeun wae ku hijian, nya.--Hadiyana 15:00, 11 Désémber 2007 (UTC)