Obrolan:Pajagan, Cisitu, Sumedang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Pajagan tadina kaasup ka Kacamatan Situraja. Dumeh eta kacamatan ngalegaan atawa dimekarkeun maka jadi dua kacamatan nyaeta Cisitu jeung Situraja. Pajagan disalusur kana asal kecapna nurutkeun carita tina kecap "Pajagaan". Saloyog jeung carita ti kolot baheula, yen Pajagan teh tadina mangrupa salah sahiji tempat penjagaan tentara Walanda dina jaman penjajahan.