Lompat ke isi

Obrolan:Pajagan, Cisitu, Sumedang

Konten halaman tidak didukung dalam bahasa lain.
Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas

Pajagan tadina kaasup ka Kacamatan Situraja. Dumeh éta kacamatan ngalegaan atawa dimekarkeun maka jadi dua kacamatan nyaéta Cisitu jeung Situraja. Pajagan disalusur kana asal kecapna nurutkeun carita tina kecap "Pajagaan". Saloyog jeung carita ti kolot baheula, yen Pajagan téh tadina mangrupa salah sahiji tempat penjagaan tentara Walanda dina jaman penjajahan.