Obrolan pamaké:Aditia.Gunawan

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Bagéa, Lur! Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.

Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga eusian kaca pamaké Aditia.Gunawan ku sababaraha hal nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék.

Pikeun hal-hal nu sipatna téhnis, mangga buka kaca :

Pikeun nanda tangan dina kaca sawala, siga kaca ieu, ketik ~~~~ (opat kali tanda gelombang/tilde).

Tidak berbahasa Sunda (don't speak Sundanese)?

~~~~


citakan pamilon[édit sumber]

Kitu alus atuh --

Logo Kompetisi Menulis Wikipedia bahasa Sunda "Sundapedia 2011" Pamilon pasanggiri nulis Sundapedia 2011

Kumaha mun citakanana siga di luhur? --kandar (sawala) 03:41, 2 Agustus 2011 (UTC)

inuse[édit sumber]

nyobaan citakan 'inuse' anu di dieu mah 'dipaké'. Anjir teh pabaliut.... --kandar (sawala) 05:09, 10 Agustus 2011 (UTC)

alus euy, pabaliut naonna? --Aditia.Gunawan (sawala)
Katempona gampang, rumpakana (syntax) mah pabalieur! --kandar (sawala) 05:16, 10 Agustus 2011 (UTC)
Oh, wilujeng atuh. Ku birokrat wae hésé, komo ku kuncén. BTW, waktu (jam) téh teu bener nya? batuna soak kitu? --Aditia.Gunawan (sawala)
Waktu di dayeuh eta mah, asana dikurangan tujuh. --kandar (sawala) 06:31, 10 Agustus 2011 (UTC)

Re: Wilujeng Sumping[édit sumber]

hatur nuhun Kang...mugia kiat dugi ka réngsé,, :D dupi perkawis ngawaler obrolan téh leres sapertos kieu atanapi kumaha? abdi kamari teu patos ngaregepkeun, kabujeng puyeng...hehhe

Leres kieu ogé tiasa. Mung emut, saatos nulis waleran wuwuhan tandatangan ku cara ngetik tanda --~~~~

siap lah... mugia t tepar di tengah jalan..heuheu.. SU05Anisa (sawala) 08:51, 18 Séptémber 2011 (UTC)

wios abdi siap ngagotong mun tepar mah...:P heuheu SU26Ilham (sawala) 09:44, 18 Séptémber 2011 (UTC)

hahaha.. moal kagotong Kang abdi mah.. SU05Anisa (sawala) 23:42, 18 Séptémber 2011 (UTC)

Naha teu kagotong? Da dibantosan ku abi, P3K wkwkwk :D --Aditia.Gunawan (sawala) 14:45, 19 Séptémber 2011 (UTC)

kdah ngangge treuk nggotongna...ckckckck..:D SU05Anisa (sawala) 22:31, 19 Séptémber 2011 (UTC)

unggah gambar[édit sumber]

kang asana harita mah aya pilihan unggah gambar dina kotak parabot téh. Na kamana nya?? SU26Ilham (sawala) 10:03, 18 Séptémber 2011 (UTC)

Tos digentos istilahna janten unggah berkas, Ham --Aditia.Gunawan (sawala)

tumaros[édit sumber]

kang,pami hyong ngaplod poto kana commons kmha nya ?htrnhun

Ieu saha nya? Pami bade ngaplod buka we situs http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page pilari tombol pikeun upload file. Ulah hilap log in heula. --Aditia.Gunawan (sawala) 04:30, 22 Séptémber 2011 (UTC)

Tumaros...[édit sumber]

Asslm.. Punten kang, kamari téh abdi ngotrètkeun sakalimah dina judul nu badé diangkat janten artikel abdi kalawan judul folklor, eh gening aya nu ngahapus saurna téh pondok teuing, kumaha tah naha pami badé ngadamel artikel téh t tiasa dituntut sakalimah-sakalimah? nuhun..:-D

SU05Anisa (sawala) 23:40, 18 Séptémber 2011 (UTC)

Saleresna tiasa, saéna pami seratan salira alim dioprék ku batur nganggo citakan (template) {{dipaké}}, éngké bakal muncul saperti kieu: . Nuhun --Aditia.Gunawan (sawala) 13:28, 19 Séptémber 2011 (UTC)

akang, naha sumberna teh janten mapay ti 1-5 tapi sami padahal éta téh sumberna??hatur nuhun Pamaké:SU42Rita (sawala

Can ngartos keneh....lempoy,maklum geus mimiti kolot![édit sumber]

Ass.wr.wb! Pa Kuncen....abdi sumanget mah ngagedur,wengi oge ngadamel artikel lebetkeuneun dugi ka tabuh 04.00, tapi pas ayeuna dilebetkeun sapalih mah tiasa,tapi lebah markah,geuning tanda apostrop 2x teh teu ngarobih janten hurup dengdek. Teras abdi teh ngagentos bubuka seratan anu munggaran dihapus digentos deui ku kalimah anyar,kumargi tos dikintun...eh dina editan teh waktos bade disimpen bet aya katerangan kieu: Konflik Pangeditan artikel....cenah. Tah, punten kumaha carana supados tiasa ditampi janten artikel sampurna,margi tetep teu muncul,kalah kitu wae teras.Ngeditna kumaha upami kawas kitu? Wartosan atuh.....binun kenen abi mah,maklum tos lempoy,tos ngawitan kolot... wayahna diwaler,obrolanana rada panjang,nya? nuhun,sateuacanna... SU11Cece (sawala) 14:17, 19 Séptémber 2011 (UTC)

Waleran ti abdi: tapi lebah markah,geuning tanda apostrop 2x teh teu ngarobih janten hurup dengdek. Apostrop dua kali tiasa janten dengdek sapertos kieu upami diseratna dina editan wikipedia, sanes dina Microsoft Word teras dikopi pasteu.
Perkawis Konflik Editan gara-gara abdi sigana, tadi noongan sareng ngaropea sakedik seratan akang. Hapunten. Salam --Aditia.Gunawan (sawala) 14:23, 19 Séptémber 2011 (UTC)

Aneh...[édit sumber]

Kang bade tumaros, waktos abi nyungsi 'sastra sunda' dina eusina teh aya tulisan 'carita pondok' anu masih keneh warnana beureum anu hartosna teh apanan teu acan aya artikel anu judulna carita pondok, sanes kitu Kang?
teras abi milari dina google 'short story', aya tah artikel tina en.wikipedia teh,,,tapi da dina bahasa lainna teh teu aya dina basa sunda mah,
didamel we tah ku abdi teh... ari barang abi milari dina google 'carita pondok' geuning bet aya ti su.wikipedia bari jeung sanes kenging Abdi Kang,
kumaha ieu Kang? --SU20Evita (sawala) 14:27, 19 Séptémber 2011 (UTC)

tulisan "Carita Pondok" jeung "carita pondok" nyaeta tulisan anu beda. hal ieu alatan unggal karakter (normal/kapital) hurup dina judul bakal mangaruhan kana kaca nu disungsi. SU26Ilham (sawala) 01:49, 20 Séptémber 2011 (UTC)

Tumaros[édit sumber]

kang, tiasa pang tingalikeun artikel sim kuring ngeunaan Pencak Silat. --SU27Imam (sawala) 06:09, 27 Séptémber 2011 (UTC)

Kang, di artikel seueur tulisan [rujukan?] padahal eta teh sa-rujukan nu aya ditungtung paragraf. jadi saparagraf teh eta 1 rujukan. eta kunaon nya kang? apa emang kedah najan saparagraf ti buku nu sami, tapi kudu dibere rujukan hiji kalimah hiji kalimah? --SU27Imam (sawala) 23:48, 29 Séptémber 2011 (UTC)
Sumuhun, Yi. Dina pasanggiri disuhunkeun saban kalimah dibubuhan ku rujukan, sok sanaos dina saparagraf tiasa janten nyandak tina hiji rujukan. --Aditia.Gunawan (sawala) 04:39, 30 Séptémber 2011 (UTC)
Akang, bade ngariripuh deui :P. Kang, kumaha saupami sim kuring teh ngadamel artikel. namung dina masalah interwiki, di Wikipedia Indonesia nu pangdeukeutna, umumna ka Wikipedia saalam dunya teh teu aya ngeunaan artikel sim kuring. kumaha tah kaabsahanna? nuhun. --SU27Imam (sawala) 23 Oktober 2011 15.04 (UTC)Coat of Indonesia.png
janten kedah aya interwiki najan interwiki eta teu aya artikelna? --SU27Imam (sawala) 23 Oktober 2011 15.30 (UTC)

Gambar dihapus[édit sumber]

Punten Kang, naha gambar abdi nu kamus basa Sunda aya nu ngahapus ti commons na... kumaha tah supados gambar abdi t dihapus sgawayah ktu.. :-D SU05Anisa (sawala) 08:22, 27 Séptémber 2011 (UTC)

hehe, kin deui mah borogod gambarna atuh teteh. ^_^ Muhammad Iqbal (sawala) 07:26, 30 Séptémber 2011 (UTC)

Aslm. Kang kumaha pami artikel nu di ajengkeun pikeun di penteun téh artikel meunang ngaropéa artikel nu séjén tapi éta artikel téh kirang euyeub tah d euyeuban we ku abdi kumaha pami kitu? SU34Marlina (sawala) 7 Oktober 2011 00.38 (UTC)

Pangmarioskeun deui editan pamungkas dinten ieu[édit sumber]

Adit, naskah Akang Hardjapamekas tos dirobih, diedit deui luyu sareng pameredih Panitia, tapi duka leres henteuna mah....punten pangmarioskeun deui, naha tos nyumponan sarat lebet artikel sampurna atanapi teu acan? Lebar ku gawe, waktu jeung tanaga, ari heg taya hiji oge nu kapeunteun dina ieu pasanggiri....ngabulasin,pan? Aya keneh waktu 3 dinten deui kanggo Akang ngome artikel nu lepat tea....! Nuhun sateuacanna....! SU11Cece (sawala) 7 Oktober 2011 08.15 (UTC)

nyanggakeun artikel nu bade di ajengkeun pikeun di penteun[édit sumber]

aslm Kang artikel nu Marlina judulna TOMAT nu artikel sampurna, pami artikel tarasi nu pilihan SU34Marlina (sawala) 9 Oktober 2011 04.24 (UTC)

artikel kangge juri[édit sumber]

Artikel nisa kangge dipeunteun ku juri nya éta artikel kamus. sakantenan, kanggé artikel nu domba, judul Garut na G henteu kapital..pami tiasa pangalihkn pa kuncen..hehehehe SU05Anisa (sawala) 9 Oktober 2011 06.43 (UTC)


Pangajuan Artikel[édit sumber]

kang nu abdi judul artikelna abdas. Muhammad Iqbal (sawala) 9 Oktober 2011 13.36 (UTC)

pengajuan artikel pilihan[édit sumber]

Askm, kang artikel nu abi judulna Boboko. --SU43Setiadi (sawala) 11 Oktober 2011 06.27 (UTC)

Sumber makalah[édit sumber]

Punten kang, pmi sumber rjuknna makalah atanpi skripsi, pnulisan na kmha? SU05Anisa (sawala) 15 Oktober 2011 13.27 (UTC)

Robah judul kang[édit sumber]

Kang adit, Dena hoyong judul artikel terbang dirobih janten terebang. Tiasa kang? Nuhun. SU15Dena (sawala) 16 Oktober 2011 03.37 (UTC)

Wilujeng[édit sumber]

Punten telat, wilujeng nguncénan Wikipedia Sunda Kang, mugia ku ayana Akang suwiki tambih reugreug. --Tedi (sawala) 17 Oktober 2011 23.05 (UTC)

Kang robih judul deui[édit sumber]

Kang dena salah judul deui. punten pangmindahkeun kaca Gamelan salendro pelog jadi Gamelan Pélog Saléndro. Nuhun. hehehehe SU15Dena (sawala) 20 Oktober 2011 06.49 (UTC)

Gentos Judul[édit sumber]

Punten Kang badé ngririweuh,,,hehehe jdul artikel jékét hoyong dgentos jnten jékét kulit.. nuhun SU05Anisa (sawala) 22 Oktober 2011 06.38 (UTC)

Artikel Sampurna?[édit sumber]

Kang tumaros, pami artikel sampurna anu kaetang dina jirangan ka 1, tiasa diajengkeun deui pan dina jirangan kadua? Pami tiasa, abdi Kelenci waé.. SU20Evita (sawala) 31 Oktober 2011 15.25 (UTC)

Pengajuan Artikel[édit sumber]

Kang Adit, Dena ngajukeun artikel Istana Bogor pikeun jadi artikel pinilih juri. Nuhun. SU15Dena (sawala) 1 Nopémber 2011 01.25 (UTC)

ngajengkeun Si Unyil[édit sumber]

kang abdi ngajengkeun Si Unyil janten atrikel pilihan.. aduh artikel taratasna teu kasiwer... janten kaboler... heuheu... SU26Ilham (sawala) 1 Nopémber 2011 02.08 (UTC)


Ngajukeun artikel[édit sumber]

kang abdi ngjengkeun Karawitan janten artikel pilihan. Nuhn --SU43Setiadi (sawala) 1 Nopémber 2011 08.47 (UTC)

Artikel pilihan[édit sumber]

Kang, artikel pilihan abdi nu domba garut...hehehehe nuhun SU05Anisa (sawala) 1 Nopémber 2011 11.30 (UTC)

Artikel nu Diajengkeun[édit sumber]

Kang, artikel pilihan abdi SU34Marlina anu dongéng :-) SU34Marlina (sawala) 1 Nopémber 2011 15.03 (UTC)

Artikelna[édit sumber]

Akang, tos wareg ah...teu kiat loba teuing mah..hheeee....ieu weh nu diajengkeun...Dyah Pitaloka Citraresmi --SU27Imam (sawala) 2 Nopémber 2011 15.08 (UTC)

Akang, ieu ngeunaan sababaraha artikel nu janten sarat lolos ti peserta ditahan.
  1. Karajaan Sriwijaya
  2. Gending Sriwijaya
  3. Prasasti Telaga Batu
  4. Prasasti Kedukan Bukit
  5. Karya Ilmiah
  6. Cikeruhan
  7. Kiliningan
  8. Sri Maharaja Tarusbawa
  9. Kandagan
  10. Topéng Priangan
  11. Tari Merak
  12. Urang Minang
  13. Logam
  14. Monumen Nasional
  15. Dyah Pitaloka Citraresmi
  16. Agama Hindu Dharma
  17. Catur Warna
  18. Rumah Gadang
  19. Tambo Minangkabau
  20. Pasukan Abadi
  21. Torowongan Lampegan
  22. Pararaton

adie MS[édit sumber]

Kang Kuncen..punten artikel nu judulna Adie MS kedahna teh Addie MS..d na kirang hiji..hehehe nuhun.. SU05Anisa (sawala) 13 Nopémber 2011 11.02 (UTC)

Re : Kang Adit[édit sumber]

Mhun Kang siap laksanakan,. heee:-) eta mah ngacangcang wungkul bilih kabujeng ditikah ku batur heuuuuu masih dalam penggodogan heeee

SU34Marlina (sawala) 7 Oktober 2011 22.53 (UTC)

Hoyong Dihapus[édit sumber]

Kang artikel" ieu hoyong dihapus laah,,,

http://su.wikipedia.org/wiki/Ano_Karsana

http://su.wikipedia.org/wiki/Tatang_Sumarsono

http://su.wikipedia.org/wiki/Korban

http://su.wikipedia.org/wiki/Bachruddin_Jusuf_Habibie

Artikel jirangan katilu[édit sumber]

Saparantos menimbang,mengkilo, dan membungkus,ahirna mah artikel nu di ajengkeun teh nu Kutang kang da geuning rame nalika ngadamelna nambahan pangaweruh nu jerooooooo pisan kanggo kuring heeee :-) mugia we sanes kuring wae nu kairut teh tapi sadaya nu maca artikel kuring heee (PD)

SU34Marlina (sawala) 1 Desember 2011 20.09 (UTC)

Status pengurus Anda pada Sanskrit Wikipedia[édit sumber]

Halo. Kebijakan mengenai penghapusan "hak-hak lanjutan" (pengurus, birokrat, dsb.) telah ditetapkan melalui konsensus komunitas pada tahun 2013. Menurut kebijakan ini, para steward terus meninjau aktivitas pada wiki-wiki yang menjalankan kebijakan "tidak boleh non-aktif".

Anda memenuhi kriteria non-aktif (tidak melakukan suntingan dan tidak ada catatan tindakan selama 2 tahun) pada wiki yang terdaftar di atas. Karena wiki tersebut tidak mempunyai proses peninjauan hak sendiri, maka diterapkan proses global.

Jika Anda ingin mempertahankan hak-hak Anda, Anda perlu memberitahukan kepada komunitas wiki tersebut mengenai pemberitahuan yang dikirimkan oleh para steward berkaitan dengan status non-aktif Anda. Jika komunitas itu telah membicarakan tentang hal itu dan ingin mempertahankan hak-hak Anda, harap menghubungi para steward pada m:Stewards' noticeboard, dan menyambungkan pranala diskusi komunitas lokal tersebut, di mana mereka menyatakan keinginan untuk terus mempertahankan hak-hak Anda.

Jika Anda bermaksud melepaskan hak-hak Anda, silakan menjawab di sini atau memohon penghapusan hak-hak Anda pada Meta.

Jika tidak ada tanggapan sama sekali setelah kira-kira sebulan, para steward akan menghapus hak-hak pengurus dan/atau birokrat Anda. Dalam kasus yang tidak jelas, para steward akan mengevaluasi tanggapan-tanggapan dan akan merujuk keputusan itu kembali kepada komunitas lokal untuk dimintai komentar dan tinjauan. Jika Anda mempunyai pertanyaan, silakan menghubungi stewards. --Rschen7754 13 Pébruari 2015 06.13 (UTC)