Octavianus

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar Kaisar Augustus.

Octavianus(23 Séptémber 63 SM – 19 Agustus 14), anu boga gelar Kaisar Augustus (Latin : IMPERATOR CAESAR DIVI FILIVS AVGVSTVS, nyaéta Kaisar Romawi kahiji sarta salah sahiji anu pang pengaruh. Manéhna mungkas perang baraya anu panjang sarta nyiptakeun kadamaian, karaharjaan, sarta kamegahan kakaisaran di Romawi, anu dipikawanoh kalawan Pax Romana atawa kadamaian Romawi. Manéhna nikah kalawan Livia Drusilla salila leuwih ti 51 warsih.

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Nulis.jpg