Pacing

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Pacing
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monocots
(unranked): Commelinids
Order: Zingiberales
Kulawarga: Costaceae
Génus: Costus
Spésiés: C. speciosus
Ngaran binomial
Costus speciosus
(J.Konig) Sm.
Kembang pacing di Kolkata, India.
Kembang pacing di Kerala, India.
Kembang jeung daun pacing di Kolkata, India

Pacing (Costus speciosus) nyaéta hiji spésiés ti genus Costus nu pituin Asia Tenggara, utamana Kapuloan Sunda Gedé Indonésia. Bédana ti jahé biasa nyaéta ukur boga sabaris daun anu susunanana murilit (nypiral). Sumebarna ku dua cara: aséksual maké rimpangna jeung séksual maké sikina (disebarkeun ku manuk mun didahar buahna). Lian ti salaku tutuwuhan pituin pulo-pulo Pasifik, di wewengkon séjén ogé kiwari mah loba, kayaning di Kapuloan Cook, Fiji, jeung Hawai. Di India, pacing dipelak pikeun natambaan kasakit jeung pikeun hiasan.

Dina Ayurwéda, rimpang pacing dipaké natambaan kasakit muriang, asma, bronhitis, jeung inféksi cacing pita.

Rujukan[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]


Nicotiana tabacum - Köhler–s Medizinal-Pflanzen-098.jpg