Pamilihan umum présidén Monténégro 2013

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pamilihan umum présidén Monténégro 2013
Monténégro
2008 ←
7 April 2013
→ Next

  FilipVujanovic.jpg
Kandidat Filip Vujanović Miodrag Lekić
Partéy DPS CG Indepénden
Sora 161.940 154.289
Perséntase 51,21% 48,79%

Présidén saméméh pamilihan umum

Filip Vujanović
DPS CG

Présidén kapilih

Filip Vujanović
DPS CG

Citakan:Politics of Montenegro

Pamilihan umum présidén diayakeun di Monténégro kaping 7 April 2013.[1] Présidén incumbent Filip Vujanović ti Partéy Démokrasi Sosialis (PDS) ditantang ku kandidat indepénden Miodrag Lekić, anu minangka kandidat umum nu dirojong ku oposisi.

Dina 8 April 2013, Pupuhu Komisis Pamilihan Umum Ivan Kalezić ngabéwarakeun yén Vujanović janten jawara dina pamilihan umum ieu kalawan 51,2% jumlah sora.[2] Wakil Lekić nyebutkeun yén pihak manéhna heuntue bakal ngakuan hasil pamilihan umum sarta enggeus ngajukeun pangétangan ulang di sadaya kacamatan.[3]

Hasil[édit | édit sumber]

Kandidat Partéy Sora %
Filip Vujanović Partéy Démokrasi Sosialis 161.940 51,21
Miodrag Lekić Fron Démokrasi 154.289 48,79
Teu sah 10.574
Total 326.803 100
Pamilih kadaptar/tingkat partisipasi 511,405 63.90
Sumber: Komisi Pamilihan Umum

Réaksi[édit | édit sumber]

Saméméh diumumkeunana hasil pamilihan umum sacara resmi, Filip Vujanović jeung Miodrag Lekić ngaklaim jawara pamilihan umum ieu. Dumasar kana pangétangan sora ti Partéy Démokrasi Sosialis Monténégro, Vujanović ngaklaim nampi 51,3% sora, dibandingkeun 48,7% pikeun Miodrag Lekić. Tatapi, pihak oposisi ti Fron Démokrasi nyebutkeun yén Miodrag Lekić téh jawara pamilihan umum ieu, nampi 50,5% sora dibandingkeun sora Vujanović 49,5%, sarta nganggep klaim unggulna Vujanovic salaku "kudéta".[4]

Rujukan[édit | édit sumber]

Citakan:Montenegrin elections