Panasonic

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Panasonic Logo

Panasonic Corporation, (パナソニック株式会社 Panasonikku Kabushiki-gaisha?) formerly Matsushita Electric Industrial Co., Ltd. (松下電器産業株式会社 Matsushita Denki Sangyō Kabushiki-gaisha?) mangrupikeun perusahaan Jepang multinasional perusahaan éléktronik, kantor pusatna di Osaka, Osaka Prefecture. Didirikeun ku Konosuke Matsushita dina 1918 salaku pabrik stop kontak bola lampu.[1][2] Panasonic ngagaduhan daptar utami dina Tokyo Stock Exchange sareng mangrupikeun unsur tina Nikkei 225 sareng TOPIX indéks. Éta ngagaduhan daptar sekundér dina Bursa Saham Nagoya.

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Panasonic Corporation (September 11, 2020). Annual Report 2020. Rilis pérs.
  2. "Panasonic Homes Co., Ltd. – Panasonic". homes.panasonic.com. Diakses tanggal July 25, 2020. 

Tumbu luar[édit | édit sumber]