Kabupatén Pandéglang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Pandeglang)
Luncat ka: pituduh, paluruh
Kabupatén Pandeglang

Lambang Kabupatén Pandeglang

Peta lokasi Kabupatén Pandeglang
Motto BERKAH (Beresih, Elok, Ramah, Kuat, Aman, Hirup)
Propinsi Banten
Ibukota Pandéglang
Lega Wilayah 2.746,90 km²
Kordinat 60 21' - 70 10' LKi
1040 48'- 1060 11' BWé
Pangeusi
 · Jumlah
 · Kapadetan
 
1.085.000 (2003)
395 jiwa/km²
Administratif
 · Kacamatan
 · Désa/kal
 
26
-
Dasar hukum -
Tanggal 11 April
Bupati H.A. Dimiyati Natakusuma
Kode area telepon 0253
DAU Rp. -

Situs web resmi: http://www.pandeglang.go.id/

Kabupatén Pandéglang nyaéta salah sahiji kabupatén di Propinsi Banten, Indonésia. Ibukotana Pandéglang. Kabupatén ieu wawatesan jeung Kabupatén Serang di kaler, Kabupatén Lebak di kulon, sarta Samudra Indonésia di kulon jeung kiduleunnana. Wewengkonna ogé ngawengku Pulo Panaitan (di kulon, dipisahkeun ku Selat Panaitan), sarta sajumlah pulo-pulo leutik di Samudra Hindia, kaasup Pulo Déli jeung Pulo Tinjil. Semenanjung Ujung Kulon mangrupa tungtung pulo Jawa pangkulonna, nu aya suaka margasatwa tempat panangtayungan badak cula hiji nu kiwari meh lastari.


Gnome-globe.svg