Pangarih

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Pangarih sangu

Pangarih nyaéta parabot dapur paranti ngakeul sangu dijieuna tina kai [1] wangunna kawas cukil ngan leuwih gedé tur kandel, ngarihan sangu ilaharna dina dulang [2], pangarih dipaké ngakeul atawa ngaguar-guar sangu panas tur ngebul bari jeung dihihidan, sangkan sangu gancang tiis jeung henteu beyé. di mana geus tiis tur henteu katembong deui kebulna sangu téh dipindahkeun kana boboko atawa wadah anu séjéna.[3].

Dicutat tina[édit | édit sumber]

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]

  1. Pangarih dijieun tina kai
  2. Pakakas urang Baduy
  3. Ruparupa pakakas sunda


Nulis.jpg