Panghégar (majalah)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Panghegar téh ngaran rubrik maneuh basa Sunda,mangrupa implik-implik atawa suplemen tina koran basa Indonésia Pikiran Rakyat, terbit munggaran taun 1952.[1] Ka behdieunakeun robah format jadi koran mingguan dina taun 1955, tapi ngan kuat sataun. Dina taun 1956 ieu koran mingguan Sunda téh ngeureunan penerbitanana. Eusina lian ti ngamuat carita pondok, sajak jeung artikel seni budaya, ogé ngamuat artikel-artikel umum bacaeun balaréa.[1]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Kartini,Tini,spk.Biografi dan Karya Sasatrawan Sunda Masa 1945-1965.Proyek Penelitian Bahasa dan Sastra Indonesia dan Daerah Depdikbud.Bandung1978.kaca 274-275 Salah ngutip: Tanda <ref> tidak sah; nama "media" didefinisikan berulang dengan isi berbeda