Pangiriman (telekomunikasi)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Dina télékomunikasi, pangiriman (Basa Inggris: transmission) maksudna nyaéta pangiriman sinyal dina sahiji jarak nu tangtu. Téhnik pangiriman anu aya kiwari di antarana ngawengku hubungan komunikasi gelombang mikro, hubungan komunikasi satelit, kabel koéksial atawa kabel serat optik.

Dina téori informasi umum, pangiriman ditarjamahkeun salaku prosés komunikasi informasi anu lengkep ngaliwatan sahiji channel.