Pariwara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Pariwara atawa sambung layang nyaéta promosi barang, jasa, pausahaan sarta ideu anu kudu dibayar ku hiji sponsor. Pamasaran nempo pariwara minangka bagian tina stratégi promosi sagemblengna. Komponén séjénna tina promosi kaasup publisitas, hubungan masarakat, penjualan, jeung promosi penjualan.

Sajarah pariwara[édit | sunting sumber]

Pariwara tulis mimiti dipikawanoh saprak jaman Yunani kuna. Mangsa harita, pariwara eusina ngeunaan budak beulian anu kabur ti dununganana atawa ngeunaan pintonan adu tanding Gladiator, dina mangsa ieu pariwara ngan saukur mangrupa surat edaran. Sawatara waktu satuluyna kakara mecenghul padika pariwara anu ditulisku leungeun sarta maké keretas anu leuwih badag di Inggris. Pariwara munggaran anu dicitak di Inggris bulan Maret 1648. Nepi ka taun 1850-an, di Éropah pariwara tacan sapinuhna dimuat dina koran. Lolobana masih mangrupa pamflt, leaflet, sarta brosur. Pariwara majalah munggaran mecenghul dina majalah Harper taun 1864.halamansatu.net

Catetan sarta rujukan[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg