Pasha

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Sigit Purnomo Syamsuddin Said

Sigit Purnomo Syamsuddin Said atawa nu sering disebut Pasha nyaéta vokalis band "Ungu" anu pohara kharismatik.[1] Manéhna lahir di Donggala, Sulawesi Tengah, 27 Nopémber 1979.[1] Pasha ngagabung jeung Ungu dina taun 1999.[1] Pasha nyaéta anak ti H. Syamsuddin Said sarta Hj. Andi Bumbeng anu katurunan Bugis.[1] Saméméh ngagabung jeung Ungu, Pasha saméméhna geus mecenghul di dunya hiburan Indonésia minangka modél sarta geus mecenghul di sawatara pariwara télévisi, sinetron, sarta ngagabung jeung sawatara band.[1] Pangabisa vokal Pasha memang geus kasampak saprak leutik waktu dirina jadi jawara II pasanggiri adzan se-sulawesi Tengah.[1] Memang saprak leutik anak kalima ti sapuluh duduluran ieu, gumbira ngalantunkeun adzan sarta ayat-ayat suci Alquran.[1] Pasha sempet kuliah di ABA-ABI saméméh pamustunganana megatkeun pikeun ngandeg kuliah sarta milih berkarier di musik.[1] Taun 2008, Pasha terjun ka dunya bisnis kalayan ngadegkeun pausahaan label ngaranna Monash babarengan baladna, Inong.[1] Proyék kahijina nyaéta band kakara ngaranna Michael Says.[1]

Kahirupan pribadi[édit | édit sumber]

Pasha nikah jeung Okie Calerista Agustina sarta mibanda 4 urang anak, Kisya Alvaro Putra Sigit, Shakinah Azalea Napasha, Nasha Anaya Putri sarta Valentina Pasha.[1] Rumahtangga maranéhanana kungsi meunang cobaan sanggeus aya béja yén sang pamajikan, Okie geus saré jeung Idea Pasha, gitaris Marvell Band.[1] Komo Pasha sempet nonjok Idéa, kajadian éta ogé sempet ngalibatkeun pulisi, alatan Idéa ngalaporkeun Pasha kalayan tuduhan penganiayaan.[1] Teu lumangsung lila, duanana milih berdamai.[1] Katengtreman kasebut mawa sajumlah kasapukan jangji-pasini anu ditandatanganan ku Idéa minangka pihak kahiji sarta Sigit Purnomo landian Pasha minangka pihak kadua.[1] Eusi ti jangji-pasini kasebut antara séjén: pihak kadua ménta hampura ka pihak kahiji, pihak kahiji narima paménta hampura pihak kadua, pihak kahiji sarta pihak kadua baris ngajalankeun hubungan kawas tiheula sarta laporan Polsekta Bogor baris dicabut pihak kahiji.[1] Di ahir taun 2008, Okie ngusulkeun gugatan cerai ka Pasha.[1] Pasha sarta Okie resmi pisah nyanghareupan ahir Januari 2009 tiheula.[1] Pas pisan di poé Valentine, 14 Pébruari 2009, urut pamajikan Pasha, Okie ngalahirkeun anak sanggeus maranéhanana di RS. Ibu & Anak Hermina Bogor.[1] Dina tanggal 29 Juli 2009, Okie nyieun laporan ka Polresta Bogor luhur sangkaan tindakan kekerasan anu dipigawé ku Pasha.[1]

Nurutkeun katerangan pihak kapulisian Bogor, dina isuk-isuk éta, 29 Juli 2009, Okie sarta Pasha kalibet perdebatan anu henteu meunang titik temuna.[1] Sarta pamustunganana lumangsung kajadian pemukulan, alatan henteu tarima dangong Pasha, Okie ogé ngalakonan visum sarta ngalaporkeun Pasha.[1] Jumaah, 31 Juli 2009, Pasha ogé balik ngalaporkeun urut pamajikanana, Okie ka pulisi.[1] Pasha ngaku dikoét ku Okie, ku lantaran éta manéhna ngalaporkeun Oki.[1] Patali jeung status tahanan dayeuh anu disandangna, Pasha ngusulkeun penangguhan jeung jaminan duit sagedé Rp500 juta.[2] Penangguhan ieu dikaluarkeun PN Bogor terhitung saprak 9 Désémber 2009.[2] Patali kasusna, di mimiti Januari 2010, Pasha pamustunganana ménta hampura ka urut pamajikanana Okie, di hareupeun sidang, anu ogé disaksian ku pewarta.[2] Komo maranéhanana kasampak akur, kalayan berjabat leungeun, sarta berciuman damis.[2] Akur teu hartosna perkara Pasha vs Okie jadi mandeg, prosés hukum tetep dijalankeun.[2] Sarta dina 9 Pébruari 2010, ku Jaksa Penuntut Umum, Pasha ditungtut 1 taun 6 bulan panjara alatan kabuktian sacara sah sarta ngayakinkeun ngalakonan penganiayaan ka urut pamajikanana.[2] Ditambah deui saméméhna, di taun 2008, Pasha kungsi meunangkeun hukuman percobaan 8 bulan, ku kituna beuki ngabeungbeuratan tungtutan ka Pasha.[2]

Biografi singget[édit | édit sumber]

  • Ngaran Pepek: Sigit Purnomo Syamsuddin Said
  • Ngaran Panggero: Pasha
  • Surélék: pasha@unguband.com
  • TTL: Donggala, 27-11-1979
  • Pakakas musik anu dikawasa: Drum, Bass, Rhytm Guitar
  • Ngagabung jeung Ungu: 1999
  • Saméméh di Wungu: ngagabung kalayan band séjén
  • Jangkung/berat awak: 173/60
  • kritéria cewek idaman: bodas, luhur, buuk hideung panjang, aya sprutenna, funky, cool, berwawasan
  • Musikus anu disukai: Makki O. Parikesit, Gesang
  • Warna Fave: Biru.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y (id)BIografi Pasha Ungu (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)
  2. a b c d e f g (id)Pasha Ungu (diaksés tanggal 13 Nopember 2011)
Nulis.jpg