Poales

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Poales
Poales
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Tracheophyta
Subdivisi: Angiospermae
Kelas: Magnoliophyta
Order: Poales

Poales nyaéta salah sahiji ordo tutuwuhan tina kelompok tutuwuhan kembangan.[1] Kulawarga jujukutan (Poaceae) mangrupa salah sahiji anggotana.[2] Ordo poales diwangun ku 18 kulawarga jeung antara 18.000 spésiés tutuwuhan monokotil (jujukutan: 9700 spésiés).[3] Kelompok poales mangrupa kelompok tutuwuhan kembangan kuna, sahenteuna geus aya 115 juta taun ka tukang.[3] Kembangna biasana laleutik jeung sok diserbukan ku angin, sok dikelompokkeun dina jenis répréoduksi kembang spikate atawa kelompok nu tara katempo, sanajan aya sababaraha kelompok nu leuwih katémbong.[3]

Babagian[édit | édit sumber]

Ordo ieu diwangun ku sababaraha garis katurunan nu sacara tradisional geus diaku salaku kelompok, anggota kelompok ieu sok pindah tina hiji kelompok ka kelompok séjén.[2] Kelompok utama nu kaasup kana Poales nyaéta:[2]

  1. kelompok jujukutan (kulawarga poaceae, restionaceae, asteraceae, centrolepidaceae, ecdeiocoleaceae, flagellariaceae, jeung joinvilleaceae).[2]
  2. kelompok Cattail (keluarga typhacéae dan sparganiacéae), jeung[2]
  3. kelompok alang (juncacéae, cyperacéae, dan thurniacéae).[2]

Salian ti éta, kaasup ogé kulawarga xyridacéae, eriocaulacéae, bromeliacéae, mayacacéae, jeung rapatéacéae.[2]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Poales (diakses 8 Maret 2016)
  2. a b c d e f g (en)Poales (diakses 8 Maret 2016)
  3. a b c (en)Families of Poales (diakses 8 Maret 2016)
Nulis.jpg