Polandia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Rzeczpospolita Polska
Républik Polandia
Bandéra Polandia Lambang Polandia
Lagu

Mazurek Dąbrowskiego
(Mazurka Dąbrowski)
Location of Polandia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Warsawa
52°13′N 21°02′E
Basa resmi Polski (basa Polandia)a
Pamaréntah Républik
 -  Présidén Polandia Andrzej Duda
 -  Perdana Menteri Mateusz Morawiecki
Pawangunan
 -  Kristenisasib 14 April 966 
 -  Républik Kahiji 1 Juli 1569 
 -  Républik Kadua 11 Novémber 1918 
 -  Républk Rahayat 31 Désémber 1944 
 -  Républik Katilu 30 Januari 1990 
Aréa
 -  Total 312.679 km² (70)
120.696,41 mil² 
 -  Cai (%) 2,6%
Populasi
 -  Perkiraan  2014 38.483.957 (32)
 -  Kapadetan 123,5 /km² (64)
 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$512,9 miliar (23)
 -  Per kapita US$13.275 (51)
Mata uang Złoty (PLN)
Zona wanci CET (UTC+1)
 -  Usum panas (DST) CEST (UTC+2)
TLD Internét .pl
Kode telepon +48
a Basa Bélarus, Kasubia, Jérman, jeung Ukraina dipaké di lima gmina. Sanajan kitu, basa-basa éta teu dianggap salaku basa resmi nagara.
b Teu ningal afiliasi kaagamaan atawa kakiranganna aranjeunna, panyandakan Kristen di Polandia katempo ku raloba urang Polandia salaku salah sahiji kajadian sajarah nasional nu pangsignifikanna; agama nu anyar digunakeun pikeun ngahijikeun raloba séké di wewengkon ieu.

Polandia (dina basa Polski: Polska) mangrupa hiji négara républik di Éropa Tengah nu tepung wates jeung Jérman di kulon, Céko jeung Slovakia di kidul, Rusia (Kaliningrad), Lithuania di wétan-kalér, jeung Bélarus sareng Ukraina di wétan (Garis Curzon).

Babagian administratif[édit | édit sumber]

Polandia sacara administratif dibagi kana 16 propinsi (Inggris: voivodship; Polandia: Województwo). Saban propinsi dibagi kana sababaraha Powiat (sarupa kabupatén, jeung saban Powiat dibagi kana sababaraha Gmina (sarupa kacamatan).

Daptar provinsi Polandia[édit | édit sumber]

Peta Polandia nu nunjukkeun babagian propinsi Polandia

Dayeuh-dayeuh gedé Polandia[édit | édit sumber]

Basa[édit | édit sumber]

Méh sadaya wargi Polandia maké basa Polandia salaku basa asli aranjeunna.

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Polandia di Wikivoyage

Loka pamaréntah[édit | édit sumber]

Loka pariwisata[édit | édit sumber]

Galeri poto[édit | édit sumber]














Countries.png