Portal:Panglawungan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Admin mop.PNG Wilujeng Sumping di Panglawungan Wikipédia

Wikipédia téh mangrupa énsiklopédi sakaligus masarakat wiki. Anjeun bisa ngédit artikel dina Wikipédia ayeuna kénéh. Cobi lenyepan kumaha carana sumbangsih dina kaca tutorial (atawa sakadar uulinan dina kotrétan). Pikeun wawaran nu leuwih lengkep, kirimkeun koméntar anjeun dina Sawala, baca diréktori pitulung sarta kaca ngeunaan kawijakan, atawa bisa ogé badami jeung para Wikipédiawan (Wikipedian) séjén. Mangga, tong asa-asa ngadamel rekening (naon mangpaatna?).


Nuvola apps knewsticker.png Warta Wikipédia

Juni 2019[édit sumber]

  • 10. Artikel Bruno_Apitz ngajejegan jumlah artikel ka 50.000.

April 2019[édit sumber]

  • WikiNusantara 2019 lumangsung di Yogyakarta ping 27-28 April 2019. Ieu mangrupa konférénsi skala nasional munggaran di Indonésia. Dina konférénsi ieu, hadir kontributor sadaya proyék Wikimédia Indonésia.

Séptémber 2017[édit sumber]

Agustus 2017[édit sumber]

  • Diayakeun WikiLatih Sunda munggaran di Kantor Wikimédia Indonésia.

Méi 2017[édit sumber]

  • Wikipédia Basa Sunda undak 7 posisi jadi ka-91 tina 296 proyek Wikipedia multibasa.
  • Wikipédia Basa Sunda aya dina posisi ka-98 tina 296 proyek Wikipedia multibasa.
  • 21: Artikel Désa Waringinkurung ngajejegan jumlah artikel Wikipédia Sunda jadi tilu laksa (30.000)

April 2017[édit sumber]


Nuvola apps kate.png Hanca...
Cartella verde.jpg
Ka marana?
   

Urang Sunda ka marana? Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Nu jadi udagan ayeuna utamana ngumpulkeun artikel-artikel anu aya patula-patalina jeung Kasundaan.

Ogé dihaturan muka kaca daptar istilah pikeun istilah-istilah Sunda/Inggris nu can pati dipikawanoh.


Cartella grigia.jpg
Pakakas
   

Pikeun ngabantuan ngeusian Wikipédia Basa Sunda, kiwari aya pakakas tarjamah otomatis tina basa Indonesia kana basa Sunda: http://tarjamah.sabilulungan.org

Boh ku cara narjamahkeun naskah sumber wiki, dina mode tarjamah téks [1], boh ku cara narjamahkeun loka sagemblengna, dina mode tarjamah loka [2]

Upama tutumbu di luhur geus teu aktif, bisa ogé maké pakakas ti Google Translate. Kiwari geus bisa narjamahkeun kana basa Sunda (sanajan can sampurna): https://translate.google.com/


Cartella verde.jpg
Nepungan kuncén
   

Pami aya hal nu peryogi didugikeun ka para kuncén, mangga sindang ka rohangan kuncén.


Cartella grigia.jpg
Béwara Wikipédia Sunda
   

Kanggo ningalian perkembangan Wikipédia Sunda terutami dina hal jumlah artikelna, mangga lebet ka kaca Béwara.


Cartella verde.jpg
Wanohkeun diri Anjeun
   

Sampurasun,
Wilujeng sumping di komunitas Wikipédia, hususna Wikipédia édisi Basa Sunda.
Pikeun pangwanoh ka baraya lianna, mangga wanohkeun diri Anjeun ngeunaan sagala rupi nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék (tos disadiakeun kaca husus pikeun éta. Hal éta bakal ngagampangkeun anggota nu lainna mantuan Anjeun ngédit.

Ngagabung di grup Facebook
Sangkan leuwih raket deui, diantos linggih dina grup ieu:

Facebook-icon.png
Wikipedia Basa Sunda
Cartella verde.jpg
Patepung lawung
   

Rencana patepung lawung: