Portal:Panglawungan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Admin mop.PNG Wilujeng Sumping di Panglawungan Wikipédia

Wikipédia téh mangrupa énsiklopédi sakaligus masarakat wiki. Anjeun bisa ngédit artikel dina Wikipédia ayeuna kénéh. Cobi lenyepan kumaha carana sumbangsih dina kaca tutorial (atawa sakadar uulinan dina kotrétan). Pikeun wawaran nu leuwih lengkep, kirimkeun koméntar anjeun dina Sawala, baca diréktori pitulung sarta kaca ngeunaan kawijakan, atawa bisa ogé badami jeung para Wikipédiawan (Wikipedian) séjén. Mangga, tong asa-asa ngadamel rekening (naon mangpaatna?).


Nuvola apps knewsticker.png Warta Wikipédia

Juli 2015[édit | édit sumber]

  • 8: Ngabuburit & Buka Puasa Bareng. Co & Co Space, Jl. Dipatiukur No. 5, Dago-Kota Bandung.
  • 3: Pelatihan nulis Wikipedia di SMKN 3 Linggabuana, Purwakarta.

Juni 2015[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-10 dibuka
  • 18: Pelatihan nulis WBS di SMPN 1 & SMAN 1 Kota Bogor

Mei 2015[édit | édit sumber]

  • 31: Wikipédia Sunda nepi ka artikel nu ka-18.000 dina réngking ka-105
  • 31: Sosialisasi Wiki Sabanda
Tempat: Kantor Majalah Manglé. Jl. Lodaya No. 19 Buah Batu Kota Bandung
  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-9 dibuka
  • 2: Update kagiatan Wiki Sabanda
Tempat: Kantor Wikimedia Indonesia, Jl. Pati No. 1, Menteng Jakarta.

April 2015[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-8 dibuka.

Maret 2015[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-7 dibuka.

Februari 2015[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-6 dibuka.

Januari 2015[édit | édit sumber]

Status jumlah kat.
Pamilon kadaptar 23
Kontributor aktif 3

Uchup19
Abee Arturo‎
Uzi_herang

Pamilon undak 1 20
Pamilon undak 2 2
Pamilon undak 3 1
Artikel anu dijieun 32

Désémber 2014[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-4 dibuka
  • 21: Panglawungan Wikipediawan Sunda di Cafe Indonesia Menggugat, Jalan Perintis Kemerdekaan No. 5 Bandung.
  • Wikipedia Sunda aya dina réngking ka-103 geus ngahasilkeun 17.749 artikel

Nopémber 2014[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-3 dibuka

Oktober 2014[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-2 dibuka

Séptémber 2014[édit | édit sumber]

  • 25: Pendaptaran pamilon Wiki Sabanda jirangan ka-1 dibuka

Maret 2013[édit | édit sumber]

  • Wikipédia Sunda aya dina réngking ka-99

Maret 2012[édit | édit sumber]

  • 3: Wikipédia Sunda nepi ka artikel nu ka-17.000 dina réngking ka-92

Nopémber 2011[édit | édit sumber]

  • 14: Wikipédia Sunda nepi ka artikel nu ka-16.000 dina réngking ka-93
  • 22: Wikipédia Sunda aya dina réngking ka-92 dina béréndélan Wikipédia.

Oktober 2011[édit | édit sumber]

Séptémber 2011[édit | édit sumber]

Juni 2011[édit | édit sumber]

Agustus 2009[édit | édit sumber]

  • 2: Usulan ditutupna Wikipustaka alias Wikibooks Sunda dibolaykeun

Juli 2009[édit | édit sumber]


Nuvola apps kate.png Hanca...
Cartella verde.jpg
Ka marana?
   

Urang Sunda ka marana? Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Nu jadi udagan ayeuna utamana ngumpulkeun artikel-artikel anu aya patula-patalina jeung Kasundaan.

Ogé dihaturan muka kaca daptar istilah pikeun istilah-istilah Sunda/Inggris nu can pati dipikawanoh.


Cartella grigia.jpg
Pakakas
   

Pikeun ngabantuan ngeusian Wikipédia Basa Sunda, kiwari aya pakakas tarjamah otomatis tina basa Indonesia kana basa Sunda: http://tarjamah.sabilulungan.org

Boh ku cara narjamahkeun naskah sumber wiki, dina mode tarjamah téks [1], boh ku cara narjamahkeun loka sagemblengna, dina mode tarjamah loka [2]

Upama tutumbu di luhur geus teu aktif, bisa ogé maké pakakas ti Google Translate. Kiwari geus bisa narjamahkeun kana basa Sunda (sanajan can sampurna): https://translate.google.com/


Cartella verde.jpg
Nepungan kuncén
   

Pami aya hal nu peryogi didugikeun ka para kuncén, mangga sindang ka rohangan kuncén.


Cartella grigia.jpg
Béwara Wikipédia Sunda
   

Kanggo ningalian perkembangan Wikipédia Sunda terutami dina hal jumlah artikelna, mangga lebet ka kaca Béwara.


Cartella verde.jpg
Wanohkeun diri Anjeun
   

Mangga wanohkeun diri Anjeun ngeunaan sagala rupi nu peryogi kauninga, utamana ngeunaan widang naon waé nu janten interés sadérék (tos disadiakeun kaca husus pikeun éta.

Cartella verde.jpg
Patepung lawung
   

Rencana patepung lawung:



Dokumentasi:
(acara anu geus lumangsung)