Prasasti Cikajang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Prasasti Cikajang nyaéta salah sahiji prasasti titilar Galuh.

Perenah[édit | édit sumber]

Prasasti Cikajang kapanggih di wewengkon Pakebonan Entéh di Cikajang, di lamping baratdaya Gunung Cikuray.

Rupa bahan[édit | édit sumber]

Prasasti Cikajang dipahatkan dina batu alam nu ukuranana 1,5 x 1,5 m2.

Eusi[édit | édit sumber]

Prasasti Cikajang eusina tilu jajar tulisan nu maké aksara sarta basa Sunda Kuna, kawas aksara dina prasasti Kawali (Noorduyn l988).

Transkripsi tina tulisan kasebut nyaéta kieu:

  1. Bhagi bhagya
  2. ka
  3. nu ngaliwat

J.Noorduyn (Ahli Sunda berkebangsaan Walanda) nyangsikeun kaaslian prasasti ieu; ceuk manéhna “kamungkinan” prasasti ieu dijieun ku K.F.Holle dina raraga ngabagéakeun kadatangan sémahna waktu harita, nyaéta H.N.van der Tuuk, anu nganjang ka Pakebonan Entéh milik K.F.Holle di wewengkon Waspada (Garut) dina taun 1870-an (Noorduyn 1988:308-311)

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Richadiana Kartakusuma (1991), Anekaragam Bahasa Prasastidi Jawa Barat Pada Abad Ke-5 Masehi sampai Ke-16 Masehi: Suatu Kajian Tentang Munculnya Bahasa Sunda. Tesis (nu diajéngkeun salaku sarat pikeun meunangkeun gelar Magister dina widang Arkéologi). Fakultas Pasca Sarjana Universitas Indonesia.