Pulo

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Island Pokonji Dol.jpg

Pulo nyaéta sawidang taneuh nu leuwih leutik ti batan buana tapi leuwih gedé ti batan karang, nu dilingkung ku cai. Kumpulan pulo disebutna kapuloan (basa Inggris: archipelago).

Wangenan "pulo" dumasar konvensi PBB ngeunaan Hukum Laut International taun 1982 (UNCLOS ’82), pasal 121 nyebutkeun yén

Pulo
nyaéta daratan nu diwangun sacara alami sarta dilingkung ku cai jeung sok aya di saluhureun beungeut cai anu tempatna luhur.

Cindekna, pulo téh tempat anu teu meunang diteuleuman waktu cai keur caah.

Tempo oge[édit | édit sumber]


Nulis.jpg