Réaksi Jarisch-Heixheimer

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Réaksi Jarisch-Heixheimer dina pasén sifilis sareng HIV
Réaksi Jarisch-Heixheimer dina pasén sifilis sareng HIV

Réaksi Jarisch-Heixheimer nyaéta salah sahiji réaksi dina tubuh anu disebabkeun ku lepasna éndotoksin tina mikroorganismé paéh sanggeus térapi ngagunakeun antibiotik. Réaksi ieu biasana kapanggih di jalma anu kaserang ku sababaraha panyakit, di antarana sifilis, panyakit Lyme, ogé leptospirosis [1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Butler, Thomas (2017-01-11). "The Jarisch–Herxheimer Reaction After Antibiotic Treatment of Spirochetal Infections: A Review of Recent Cases and Our Understanding of Pathogenesis" (dalam bahasa en). The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene 96 (1): 46–52. doi:10.4269/ajtmh.16-0434. ISSN 0002-9637. PMC PMC5239707. PMID 28077740. http://www.ajtmh.org/content/journals/10.4269/ajtmh.16-0434.