R. Nuriana

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
Mayjen TNI (Purn.) Raden Nana Nuriana
gumelar di Sumedang , 17 April 1938; umur 79 taun
Gubernur Jawa Barat ka-13
Masa jabatan
13 Juni 1993 – 13 Juni 2003
Présidén Soeharto
Bacharuddin Jusuf Habibie
Abdurrahman Wahid
Megawati Sukarnoputri
Saméméhna Yogié Suardi Mémét
Sanggeusna Danny Setiawan
Katerangan lian
Gumelar Radén Nana Nuriana
17 April 1938 (1938-04-17) (yuswa 79)
Sumedang, Jawa Barat
Kabangsaan Indonésia Indonesia
Partéy pulitik Partai Golongan Karya (1967-2005)
Independen (2005-sekarang)
Alma mater Akademi Militer Nasional
Profési Tentara
Ageman Islam

R. Nuriana lengkepna Mayjen TNI (Purn.) Radén Nana Nuriana (gumelar di Sumedang , 17 April 1938; umur 79 taun) nyaéta saurang inohong Sunda.[1] Ngalungguhan jabatan Gubernur Jawa Barat dua periode 19931998 jeung 19982003.[1] Anjeunna ogé saurang purnawirawan tentara kalawan pangkat Mayjen TNI, namatkeun sakola di Akademi Militer Nasional (AMN) dina taun 1962.[1]Saméméh ngalungguhan jabatan gubernur, anjeunna ngalungguhan jabatan Pangdam III/Siliwangi periode 1991-1993.[2]

Dina mangsa pamaréntahanna, anjeunna kungsi ngaresmikeun sababaraha tempat anu pinuh ku sajarah saperti: masjid raya anu perenahna di sabudeureun alun-alun kota Bandung, ngarandapan pamugaran pikeun dilegaan tur dijangkungan.[3] Pangwangunan ti mimiti nepi ka diresmikeun lilana 2 taun 99 poé (tanggal 25 Pébruari 2001 nepi ka 4 Juni 2003).[3] Kaping 23 Agustus 1995 anjeunna ngaresmikeun monumén Perjuangan Rakyat Jawa Barat perenehna di Jalan Dipati Ukur Nomor 48 Bandung, monumen ieu ilahar disebut Monju beunang ngarancang Slamet Wirasonjaya jeung Sunaryo. [4] Kaping 6 Agustus 2010 ngaresmikeun Masjid Al Imtizaj anu mibanda gaya arsitektur Tiongkok ieu masjid perenahna di Jl. ABC No. 8 Banceuy Bandung.[5]

Tempo ogé[édit | édit sumber]

  1. Mohamad Sanusi Hardjadinata
  2. Aang Kunaéfi Kartawiria
  3. Ukar Bratakusumah
  4. Mashudi
  5. Ahmad Héryawan
  6. Ipik Gandamana
  7. Yogié Suardi Mémét


Dicutat tina[édit | édit sumber]

  1. a b c M. Syuhada, Maulana (2015). 40 Days In Europe. Jakarta: Bentang Pustaka. ISBN 9786022910831. 
  2. "Khazanah Arsip Statis Jawa Barat". jabarprov. 1 Januari 2000. Diaksés ping 4 Juli 2017. 
  3. a b "Indahnya Pemandangan Kota Bandung dari Menara Kembar". nasional.tempo.co. 5 Désémber 2016. Diaksés ping 20 Juli 2017. 
  4. "Menengok museum dengan model arsitektur bambu runcing". merdeka.com. 2 Désémber 2015. Diaksés ping 20 Juli 2017. 
  5. "Masjid Al Imtizaj, Bukti Bahwa Islam Tidak Melulu 'Arab'". liputan6.com. 7 Séptémber 2015. Diaksés ping 20 Juli 2017. 


Nulis.jpg