Ramatloka

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
"Tepas" ramatloka Wikipédia Sunda.

Ramatloka (tina ramat jeung loka, Ing. website) nyaéta sakumpulan ramatkaca (webpage), nyaéa dokumén HTML/XHTML nu bisa dibuka ngaliwatan HTTP na Internét. Kaca-kaca ramatloka dibuka tina akar umum (common root) URL, imahkacana (homepage), nu biasana aya/diteundeun dina server fisik nu sarua. URL nyusun kaca-kacana dina rupa hambalan-hambalan/hirarki, najan hyperlink di antarana nangtukeun kumaha nu maca nangkep struktur beuleugeunjeurna sarta kumaha lalu lintas ramat (web traffic) ngalir di antara bagian-bagian lokana.

Sababaraha (bagian) ti ramatloka merlukeun daptar, nu kudu dibayar, misalna, unggal bulan, atawa gratis. Contonya nyaéta loka-loka pornografi Internét, warta, judi/kaulinan, jeung loka nu nyadiakeun data pasar modal real-time.

Nulis.jpg