Sérbia

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tempo ogé Républik Srpska, Kakaisaran Sérbia
Република Србија
Républik Sérbia
Bandéra Sérbia Lambang Sérbia
Bandéra
Motto
Само Слога Србина Спасава
Lagu
Bože pravde
Location of Sérbia
Ibu kota
(jeung kota panggedéna)
Belgrade
44°48′N 20°28′E
Basa resmi Sérbia1
Pamaréntah Républik parleménter
 -  Présidén Boris Tadic
 -  Perdana Menteri Mirko Cvetkovic
Formasi
 -  Nagara kahiji 768 
 -  Karajaan 1217 
 -  Kakaisaran 1346 
 -  Diakuan minangka kapangéranan dina kakawasaan raja 1817 
 -  Kamerdékaan de-jure 1878 
 -  Républik indepénden 2006 
Aréa
 -  Total 88.361 km² (112)
34.116 mil² 
 -  Cai (%) 0,13 (kaasup Kosovo)
Populasi
 -  Perkiraan  2010 7.306.677 (teu kaasup Kosovo) (83)
 -  Kapadetan 107,46 /km² (94)
297 /mil²
GDP (PPP) Perkiraan 2005
 -  Total US$47,77 miliar (77)
 -  Per kapita US$5.713 (97)
Mata uang Dinar Sérbia
ogé Euro di Kosovo (ALL)
Zona wanci (UTC+1)
 -  Usum panas (DST)  (UTC+2)
TLD Internét .yu
Kode telepon +381
1 Di Vojvodina, basa-basa ieu mangrupakeun basa resmi: Romania, Rusyn, Hungaria, Slovak, jeung Kroasia.

Sérbia atawa resmina Républik Sérbia (basa Sérbia: Република Србија atawa Republika Srbija) mangrupakeun hiji nagara républik di tenggara jeung tengah Éropa. Dina 2003 nepi ka 2006, Sérbia ngagabung jeung Monténégro dina hiji pasamakmuran nu dingaranan Uni Nagara Sérbia jeung Monténégro kalawan ibu kota nagara Belgrade.

Sérbia tepung wates sareng Hungaria di kalér; Romania jeung Bulgaria di wétan; Makédonia jeung Albania di kidul; sarta Monténégro, Kroasia, jeung Bosnia-Hérzégovina di beulah kulon.

Dina 21 Méi 2006, rahayat Monténégro ngalaksanakeun pamilihan dina wangun Réferéndum Kamerdékaan Monténégro jeung 55,5 persén pamilih hayang kamerdékaan Monténégro. Salajengna dina kaping 3 Juni, 2006, Parlemén Monténégro mroklamasikeun kamerdékaan Monténégro,[1] jadina salajengna Monténégro minangka hiji nagara sorangan.

Réferénsi[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]





Countries.png