Stasion Saga

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
(dialihkeun ti Saga Station)
Luncat ka: pituduh, paluruh


Panto kaler Stasion Saga
Panto kidul Stasion Saga

Stasion Saga (佐賀駅 Saga-eki?) nyaéta stasion kareta di Kota Saga, Saga Prefecture, Jepang. Dioperasikeun ku JR Kyushu sarta aya di Nagasaki Main Line. Kareta ti stasion ieu nerus ogé ka Sasebo sarta Karatsu Line. Kurang leuwih 25,000 urang ngaliwatan Stasion Saga unggal poe. Lolobana ka Fukuoka ngagunakeun kareta ekspress jeung beus.

Layout[édit | édit sumber]

Stasion ieu ayana di luhur tur mibanda dua island platforms keur ngalayanan opat jalur. Wangunan stasion jeung concourse ayana di handapeun platform.

Tracks
1 Nagasaki Main LineSasebo Line Tujuan Hizen-YamaguchiIsahayaHaiki
Karatsu Line Tujuan TakuKaratsu
2 Limited express: Kamome Tujuan IsahayaNagasaki
Limited express: Midori, Huis ten Bosch Tujuan SaseboHuis ten Bosch
Nagasaki Main Line・Sasebo Line Tujuan Hizen-Yamaguchi・Isahaya・Haiki
3 Nagasaki Main Line Tujuan KanzakiTosu
Karatsu Line Tujuan Taku・Karatsu
4 Limited Express: Kamome, Midori, Huis ten Bosch Tujuan Tosu・Hakata
Nagasaki Main Line Tujuan Kanzaki・Tosu

Sabudeureun[édit | édit sumber]

Sajarah[édit | édit sumber]

  • 20 Agustus 1891 - Stasion diwangun ku Kyushu Railroad
  • 7 Juli 1907 - Kyushu Railroad dinasionalisai tur stasion aya dina kakawasaan kamentrian kareta api
  • 25 Méi 1935 - Jalur Saga dibuka
  • 9 Pebruari, 1976 - Stasion dikaluhurkeun tur dipindahkeun 100 méter ka beulah kaler
  • 6 Juni, 1976 - Trek ti Tosu ka Hizen-Koga ka Nagasaki ngagunakeun listrik
  • 28 Maret, 1987 - Jalur Saga dieureunkeun
  • 1 April, 1987 - Kareta api diprivatisasi tur JR Kyushu nu ngolokolakeun ieu stasion

Stasion padeukeut[édit | édit sumber]

« Service »
Igaya   Nagasaki Main Line   Nabeshima

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]