Sigma

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
  1. Sigma (aksara kapital Σ, aksara leutik σ, pilihan ς) nyaéta aksara Yunani. Tempo Sigma (aksara).
  2. Aksara kapital Σ dipaké pikeun lambang operator ngajumlah nu ngahasilkeun dérét na matematik.
  3. Aksara kapital Σ dipaké pikeun lambang alfabét husus hiji basa, or of some other object dependent on an alphabet; expressed in mathematical terms, eg "the language defined by alphabet Σ={a,b,c} and the rules ..."
  4. Aksara leutik σ dipaké pikeun lambang simpangan baku populasi na statistik.
  5. The lower-case letter σ is used as a symbol for the divisor function in number théory.
  6. Aksara leutik σ dipaké pikeun lambang konstanta Stefan-Boltzmann dina radiasi fisika.