Sistem Geodesi Dunya

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh


Sistem Géodesi Dunya (Basa Inggris: World Geodetic System) disingget WGS nyaéta hiji standar anu dipaké dina pemetaan, geodesi, sarta navigasi diwangun ti bingkai koordinat standar Bumi, Datum geodetik, (référénsi permukaan standar buleud (acuan atawa référénsi elipsoid) pikeun data jangkungna atah, sarta permukaan ekuipotensial gravitasi (géoid) dipaké minangka pendefinisian tingkat nominal sagara.

Revisi panganyarna nyaéta Sistem Géodesi Dunya 1984 (vérsi taun1984 saterusna dipigawé direvisi dina taun2004)Citakan:Cite ramat Saméméhna maké skema WGS 72, WGS 66., Sarta WGS 60 sarta WGS 84 nyaéta référénsi sistem koordinat anu dipaké ku Global Positioning System.

Référénsi[édit | édit sumber]


Gnome-globe.svg