Situ Sangiang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Situ Sangiang mangrupa obyek wisata alam sarta ziarah. Sacara administratif lokasina aya di Désa Sangiang, Kacamatan Banjaran, Kabupatén Majaléngka.[1] Luas wisata Situ Sangiang kira-kira 19.70ha kaasup RPH Citaman BKPH Talaga KPH Majaléngka [2]

Poténsi Daérah[édit | édit sumber]

Daérah Situ Sangiang dikurilingan ku tangkal mahoni jeung kai amis aya ogé jenis-jenis séjénna, di antarana Eurih, jukut teki, gewar, hoé, saliara, kirinyuh, pohpohan, tepus, kiara, manglid, suren, barang, kemiri, pasang jeung sajabana.[2] Sedengkeun jenis sasatoan di antarana oray sanca, oray sérang, manuk cangkurileung, bincarung, cangkakak, monyet, lutung, bai.

Poténsi Wisata[édit | édit sumber]

Kagiatan Wisata di dieu di antarana lintas alam, paparahuan, nguseup jeung kémah.[2] Di jero di dinya aya papan pangumuman yén teu meunang ngojay, nyokot atawa nguseup lauk, miceun runtah padu waé, nyieun durukan, sarta nyorétan tangkal atawa fasilitas séjénna.[1] Alatan éta, lauk anu aya di Situ Sangiang umumna ukuranana gararedé.[1] Lamun aya lauk nu paéh ogé, lauk baris dikuburkan dibeulah dinyana kénéh.[1]

Sajarah Daérah[édit | édit sumber]

Di Situ Sangiang aya istana anu dikeramatkan.[2] Juru kuncén nyebutkeun yén istana anu aya disisi Situ Sangiang ieu mangrupa salah sahiji istana inohong nu nyebarkeun Islam diwewengkon Majaléngka.[2]

Wajar waé lamun tempat ieu miboga sipat réligius.[2] Aya anu jarauh datang kadinya, ngan hayang ziarah ka istana wali sarta saterusna mandi disisi dinya.[2] Jadi bener-bener wisata éta pohara sakral.[2] Ceuk nu cicing di daérah éta jeung juru kuncén na éta téh mangrupa jajadén ti hiji karajaan kuna anu disebut karajaan Talaga.[2]

Dina buku sajarah sunda, Karajaan Talaga ieu masih bareng jeung Karajaan Pajajaran, Panjalu, Saunggalah atawa Sumedang Larang.[2] Tapi ceuk dina sajarahna, karajaan éta misteri.[2] ceuk sakaol béjana, karajaan éta leungit jeung sakabéh wargana.[2] Sedengkaeun sawaréh rahayat karajaan, robah jadi lauk di Situ Sangiang téa.[2]

Fasilitas[édit | édit sumber]

Fasilitas anu aya di Situ Sangiang di antarana nyaéta pager pengaman, shelter, jalan satapak, tempat parkir, jembatan, gerbang/loket karcis, musholla, MCK, instalansi cai, tempat diuk, tempat ulin barudak sarta kolam renang alami.[2]

Aksesabilitas[édit | édit sumber]

Situ Sangiang bisa dijugjug ku motor, lamun ti Majaléngka kira-kira 30 km.[2]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d Situ Sangiang
  2. a b c d e f g h i j k l m n o Luas Daérah
Nulis.jpg