Stasion Kedunggedéh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kedunggedéh

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KDH.png
  • Singgetan: KDH
  • Nomor: 0511
Stasiun Kedunggedeh, 2019.jpg
Stasion Kedunggedéh, 2019
LokasiBojongsari, Kedungwaringin, Bekasi, Jawa Kulon, 17540
Indonésia
KoordinatCitakan:Country abbreviation 6°16′12″S 107°15′40″E / 6.270058°S 107.261224°E / -6.270058; 107.261224Koordinat: Citakan:Country abbreviation 6°16′12″S 107°15′40″E / 6.270058°S 107.261224°E / -6.270058; 107.261224
Luhur+14 m
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Letak ti pangkalkm 56+621 lintas JakartaJatinegaraCikampék[1]
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: jalur lurus)
Informasi lain
KlasifikasiIII/kecil[2]
Layanan
Cilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), sarta Jatiluhur/Lokal CKP
Fasilitas jeung téknis
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Lokasi dina peta
Jajaran papan panunjuk fasilitas sarta papan ngaran anyar vérsi 2017 di Stasion Kedunggedéh

Stasion Kedunggedéh (KDH) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮨᮓᮥᮀᮌᮨᮓᮦᮂ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bojongsari, Kedungwaringin, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Di wétaneun stasion ieu aya walungan Citarum.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Insidén[édit | édit sumber]

Ping 3 Nopémber 2009 jam 22.30, KA Argo Bromo Anggrék mogok di Stasion Kedunggedeh. Ku sabab kitu, ratusan panumpang kaantepkeun salila 2 jam.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  2. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  3. Media, Kompas Cyber (2009-11-03). "KA Argo Anggrek Mogok 2 Jam di Karawang - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://regional.kompas.com/read/2009/11/03/23230372/KA.Argo.Anggrek.Mogok.2.Jam.di.Karawang. Diakses pada 2018-11-06 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Lemahabang
Stasion saenggeusna:
Stasion Karawang