Stasion Kedunggedéh

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Kedunggedéh
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KDH.png
  • Singgetan: KDH
  • Nomor: 0511
Stasiun Kedunggedeh, 2019.jpg
Stasion Kedunggedéh, 2019
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBekasi
KacamatanKedungwaringin
DésaBojongsari
Kodeu pos17540
Koordinat6°16′12″S 107°15′40″E / 6.270058°S 107.261224°E / -6.270058; 107.261224Koordinat: 6°16′12″S 107°15′40″E / 6.270058°S 107.261224°E / -6.270058; 107.261224
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/kecil
Tingkat kaluhuran+14 m
Perenahna[2]km 56+621 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), sarta Jatiluhur/Lokal CKP
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: jalur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Jajaran papan panunjuk fasilitas sarta papan ngaran anyar vérsi 2017 di Stasion Kedunggedéh

Stasion Kedunggedéh (KDH) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮨᮓᮥᮀᮌᮨᮓᮦᮂ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Bojongsari, Kedungwaringin, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus. Di wétaneun stasion ieu aya walungan Citarum.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Insidén[édit | édit sumber]

Ping 3 Nopémber 2009 jam 22.30, KA Argo Bromo Anggrék mogok di Stasion Kedunggedeh. Ku sabab kitu, ratusan panumpang kaantepkeun salila 2 jam.[3]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Media, Kompas Cyber (2009-11-03). "KA Argo Anggrek Mogok 2 Jam di Karawang - Kompas.com" (dalam bahasa en). KOMPAS.com. https://regional.kompas.com/read/2009/11/03/23230372/KA.Argo.Anggrek.Mogok.2.Jam.di.Karawang. Diakses pada 2018-11-06 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Lemahabang
Stasion saenggeusna:
Stasion Karawang
Stasiun Selatan Bandung.jpg