Stasion Klari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Klari
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun KLI.png
  • Singgetan: KLI
  • Nomor: 0522
Stasiun Klari 2019.jpg
Stasion Klari anu geus maké papan ngaran nu anyar
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténKarawang
KacamatanKlari
DésaGintungkerta
Kodeu pos41371
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+23 m
Perenahna[2]km 68+684 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK, Walahar Éksprés/Lokal PWK, Jatiluhur/Lokal CKP, sarta bongkar muat KA angkutan Semén STAR/Semén Bima
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
(jalur 1 arah ka kénca ka sepur badug: dihususkeun pikeun bongkar muat angkutan Semén Bima/Semén STAR)
Jumlah péronHiji péron sisi sarta tilu péron pulo nu pendék
Stasion Klari, 2012

Stasion Klari (KLI) (Aksara Sunda Baku: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮊᮣᮛᮤ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gintungkerta, Klari, Karawang. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +23 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Di stasion ieu ogé diwangun gudang semén pikeun ngalayanan bongkar muat karéta api angkutan Semén STAR/Semén Bima dari Stasion Kréték anu mimiti beroperasi di tanggal 2 Nopémber 2015.[3]

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang[édit | édit sumber]

lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Barang[édit | édit sumber]

  • KA Semén Bima/Semén STAR, jurusan Kréték

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. PT KAI Genjot Pengoperasian KA Barang

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Karawang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kosambi
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°21′00″S 107°20′43″E / 6.3499225°S 107.3453093°E / -6.3499225; 107.3453093