Stasion Lemahabang

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Lemahabang
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun LMB.png
  • Singgetan: LMB
  • Nomor: 0508
Stasiun Lemahabang 2019.jpg
Stasion Lemahabang (04 April 2019)
Lokasi
PropinsiJawa Kulon
KabupaténBekasi
KacamatanCikarang Utara
DésaSimpangan
AlamatJalan Urip Sumohardjo
Kodeu pos17530
Informasi séjén
OperatorDaérah Operasi I Jakarta
Kelas stasion[1]III/leutik
Tingkat kaluhuran+16 m
Perenahna[2]km 47+639 lintas JakartaJatinegaraCikampék
LayananCilamaya Éksprés/Lokal PWK (arah Jakarta), Walahar Éksprés/Lokal PWK (arah Purwakarta), sarta Jatiluhur/Lokal CKP
Pamesenan tikétNgan ngalayanan panjualan langsung.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur4 (Jalur 2 jeung 3: jalur lurus)
Jumlah péronHiji péron sisi nu pendék, dua péron pulo nu rada jangkung anu dipisahkeun ku palintasan sawidang Jalan Raya Lemahabang, sarta péron pulo di antara jalur 3 jeung 4 di beulah kulon palintasan

Stasion Lemahabang (LMB) (Aksara Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮜᮨᮙᮠᮘᮀ) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Simpangan, Cikarang Utara, Bekasi. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +16 m ieu kaasup ka Daérah Operasi I Jakarta. Ngaran stasion ieu asalna tina kampung tempat ieu stasion diadegkeun. Stasion ieu aya di peuntaseun pasar jeung Jalan Pantura. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Panjang péron stasion ieu ngan tilu parapat panjang péron ilaharna, lantaran di beulah kulon stasion aya palintasan sawidang. Ku sabab kitu, karéta api anu eureun dina ieu stasion bakal nutupan jalan. Kiwari geus aya rencana yén bakal diwangun jalan layang atawa underpass sangkan henteu ngaganggu lalu lintas. Kiwari proyék underpass geus asup masterplan Pamaréntah Kabupatén Bekasi.[3]

Jalur KA anu pacabangan ti Stasion Lemahabang ka Cikarang Dry Port

Ti jalur 4 stasion ieu aya pacabangan ka Palabuan Daratan Cikarang (Cikarang Dry Port) anu dipiboga ku Jababéka pikeun angkutan peti kemas ti Stasion Pasoso, Sungai Lagoa, atawa JICT Tanjung Priok. Karéta api ieu geus dioperasikeun mimiti ahir taun 2012.[4][5]

Baheula stasion ieu miboga percabangan ka Cibarusah. Jalur ieu geus ditutup, sésa-sésana ogé saeutik pisan.

Layanan karéta api[édit | édit sumber]

Panumpang lokal ékonomi AC[édit | édit sumber]

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. "Cikarang Dry Port Perpanjang Lintasan KA" (dalam bahasa id). beritasatu.com. 2015-06-24. http://www.beritasatu.com/ekonomi/285558-cikarang-dry-port-perpanjang-lintasan-ka.html. Diakses pada 2018-05-04 
  4. "Layanan Satu Atap di Cikarang Dry Port | The President Post Indonesia". old.presidentpost.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2018-05-04. 
  5. "Cikarang Dry Port Perpanjang Lintasan KA" (dalam bahasa id). beritasatu.com. 2015-06-24. http://www.beritasatu.com/ekonomi/285558-cikarang-dry-port-perpanjang-lintasan-ka.html. Diakses pada 2018-05-04 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Rajawali-Cikampék
Stasion saméméhna:
Stasion Cikarang
Stasion saenggeusna:
Stasion Kedunggedéh
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 6°16′14″S 107°10′47″E / 6.2705943°S 107.1798331°E / -6.2705943; 107.1798331