Stasion Notog

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasion Notog
Logo PT Kereta Api Indonesia (Persero).png
PapanNamaStasiun NTG.png
  • Singgetan: NTG
  • Nomor: 2111
Stasiun Notog 2019.jpg
Stasion Notog, 2019
Lokasi
Propinsi Jawa Tengah
Kabupatén Banyumas
Kacamatan Patikraja
Désa Notog
Kodeu pos 53171
Informasi séjén
Operator Daérah Operasi V Purwokerto
Kelas stasion[1] III/leutik
Tingkat kaluhuran +25 m
Perenahna[2] km 358+378 lintas JakartaJatinegaraCikampékCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
Layanan Ngan pikeun pasusulan antarkaréta api.
Konstruksi jeung fasilitas
Jumlah jalur 4 (jalur 2 jeung 3: sepur lurus)
Jumlah péron Hiji péron sisi sarta hiji péron pulo nu sarua-rua rada jangkung

Stasion Notog (NTG) nyaéta stasion karéta api kelas III/leutik anu perenahna di Gambarsari, Kebasén, Banyumas. Stasion anu aya dina tingkat kaluhuran +25 m ieu kaasup ka Daérah Operasi V Purwokerto. Stasion ieu miboga opat jalur kalawan jalur 2 jeung 3 minangka jalur lurus.

Di antara stasion ieu jeung Stasion Kebasén, aya Torowongan Kebasén jeung Torowongan Notog anu séwang-séwang panjangna 260 jeung 79 méter. Di jalur ieu ogé aya sasak anu ngaliwatan walungan panggedéna di Jawa Tengah, nyaéta Walungan Cisarayu.

Kalawan dioperasikeunna jalur ganda Purwokerto-Kroya per 28 Januari 2019[3][4] bareng jeung bérésna pangwangunan Terowongan Notog nu anyar, otomatis jalur sarta torowongan heubeul anu perenahna pagigir-gigir jeung Bendung Gerak Walungan Cisarayu ditutup sarta dijadikeun cagar budaya.[5]

Sabada diwangunna jalur ganda di lintas Purwokerto-Kroya,[6] tata letak stasiun ieu dirobah, anu matak kiwari stasion ieu miboga opat jalur karéta api kalawan jalur 2 jeung 3 minangka sepur lurus. Euweuh karéta api anu eureun di stasion ieu, iwal ti mun aya pasusulan antar karéta api.

Tingali ogé[édit | édit sumber]

Karéta api

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia. 
  2. Subdit Jalan Rel dan Jembatan (2004). Buku Jarak Antarstasiun dan Perhentian. Bandung: PT Kereta Api (Persero). 
  3. Heksantoro, Rinto. "Uji Coba Jalur Ganda, Perjalanan KA Jalur Selatan Terganggu". detiknews. Diakses tanggal 2019-01-31. 
  4. Media, Kompas Cyber. "Jalur Ganda Kroya-Kebasen Diuji, 10 Kereta Ini Alami Keterlambatan". KOMPAS.com (dalam Indonesian). Diakses tanggal 2019-01-31. 
  5. Chandra, Ardan Adhi. "Terowongan Jalur Ganda KA Tembus Bukit di Banyumas Siap Operasi 2018". detikfinance. https://finance.detik.com/infrastruktur/3750576/terowongan-jalur-ganda-ka-tembus-bukit-di-banyumas-siap-operasi-2018. Diakses pada 2018-02-02 
  6. Anugrah, Arbi. "Double Track Stasiun Kroya-Purwokerto Sudah Beroperasi". detikfinance. Diakses tanggal 2019-06-11. 

Tumbu kaluar[édit | édit sumber]

(id) Situs Resmi PT Kereta Api Indonesia

Jalur karéta api Prupuk-Kroya
Stasion saméméhna:
Stasion Purwokerto
Stasion saenggeusna:
Stasion Kebasén
Stasiun Selatan Bandung.jpg

Koordinat: 7°29′10″S 109°12′48″E / 7.4860185°S 109.2133968°E / -7.4860185; 109.2133968