Suji

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Suji
Habitus suji
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
Divisi: Magnoliophyta
Kelas: Liliopsida
Order: Asparagales
Kulawarga: Ruscaceae (Dracaenaceae)
Génus: Dracaena
Spésiés: D. angustifolia
Ngaran binomial
Dracaena angustifolia
(Medik.) Roxb.

Suji (Dracaena angustifolia) nyaéta salah sahiji tutuwuhan tina kulawarga Asparagaceae.[1] Suji asalna ti Guinéa.[2] di nagara urang, tutuwuhan ieu geus lila dipikawanoh.[2] Cai daun suji bisa dipaké pikeun méré warna kana kuéh, misalna kuéh kelepon, ager, jeung sajabana. Salian pikeun pawarna, tutuwuhan ieu bisa dipaké ogé salaku tutuwuhan hias.[2]

Ieu tutuwuhan kaasup perdu ngadeg atawa tangkal leutik nu jangkungna leuwih ti 60 cm, miboga cabang loba, Daunna wangun pita atawa lansét, nyempit di handap dasar palapah, nyungcung pisan.[3] Sistim kembang mangrupa malai, miboga cabang, panjang leuwih ti 75 cm, kembang warna kakonéng-konéngan nepi ka bodas.[3] Buahna buleud miboga tilu cuping, diameter 1,5-2,5 cm, warna jingga caang , eusi 1-3 siki.[3] Tutuwuhan ieu miboga sababaraha ngaran daérah, saperti pendusta alam (Ambon);[3]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. (en)Dracaena
  2. a b c Ambarwati, Siti. Budi Daya Tanaman Hias. Jakarta:Ganeca Exact ISBN 9791211477 ISBN 9789791211475
  3. a b c d Hidayat, Syamsul. 2015. Kitab Tumbuhan Obat. Jakarta:AGRIFLO ISBN 9790026609 ISBN 9789790026605
Nulis.jpg