Surya Paloh

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Surya Dharma Paloh (ngaranna leuwih dipikawanoh minangka Surya Paloh; gumelar di Kutaraja, Banda Acéh, 16 Juli 1951; umur 68 taun[1]) nyaéta saurang pulitikus ogé pangusaha pers sakaligus nu boga stasiun tipi Métro TV.[1] Surya Paloh ogé nu boga surat kabar Média Indonésia jeung Lampung Post anu kagabung dina Média Group.[1] Anjeunna nikah jeung Rosita Barack taun 1984 di Jakarta anu saterusna dipaparin anak nu ngaranna Prananda nu gumelar di Singapura taun 1988.[1]

Atikan[édit | édit sumber]

Karir[édit | édit sumber]

Di dunya pulitik, Surya Paloh kungsi jadi Pupuhu Déwan Panaséhat Partéy Golongan Karya anu tuluy ngadegkeun Nasional Demokrat bareng jeung Sri Sultan Hamengkubuwono X, ogé Surya Paloh nu jadi Pupuhu Déwan Pembina Organisasi Masarakat Nasional Démokrat.[1]

Ti keur diuk di bangku sakola Surya Paloh geus icikibung dina dunya bisnis ku meulian bahan-bahan kabutuhan masarakat ti dua sobat guru bisnisna anu saterusna dijual deui ku Surya Paloh téh.[1] Anjeunna ngadegkeun parusahaan karoséri jeung jadi agén jual beuli mobil ogé di Médan.[1]

Dina mangsa kuliah Surya Paloh gabung dina organisasi massa jeung jadi salah sahiji pamingpin Kasatuan Aksi Pamuda Pelajar Indonésia (KAPPI).[1] Taun 1978, sanggus KAPPI bubar, Surya Paloh jeung barudak anggota ABRI ngadegkeun Organisasi Putra-Putri ABRI.[1] Surya Paloh jadi pamingpin bagéan Sumatera Kalér. Saterusna, organisasi ieu dipikawanoh minangka Forum Komunikasi Putra-Putri Purnawirawan Indonésia (FKPPI).[1]

Pakasaban[édit | édit sumber]

  • 1968: Manajer Travel Biro Seulawah, Air Service, Médan[2]
  • 1972-1975: Pingpinan 'Wisma Pariwisata', Médan[2]
  • 1973: présidén Diréktur PT Ika Diesel Bros Médan[2]
  • 1975: Kuasa Diréksi Hotel Ika Daroy, Banda Acéh[2]
  • 1975: Présidén Direktur PT Ika Mataram Coy, Jakarta[2]
  • 1976-1977: Diréktur Link Up Coy, Singapura[2]
  • 1979-Ayeuna: Présidén Diréktur PT Indocater, Jakarta[2]
  • 1985-1986: Pingpinan Umum Harian Pagi Prioritas, Jakarta[2]
  • 1988-Ayeuna: Diréktur Utama PT Citra Media Nusa Purnama, Jakarta[2]
  • 1989-1991: Diréktur Utama PT Vista Yama[2]
  • 1989-Ayeuna: Diréktur Utama PT Surya Perindo[2]
  • 1989-Ayeuna: Komisaris PT Pusaka Marmer Indah Raya[2]
  • 1989-1994: Diréktur Utama PT Mimbar Umum[2]
  • 1989-1994: Komisaris Utama PT Galamedia Bandung Perkasa[2]
  • 1989-1999: Diréktur Utama PT Karya Banjar Sejahtera[2]
  • 1989-Ayeuna: Panyekel Saham PT Masa Kini Mandiri[2]
  • 1989-1991: Diréktur Utama PT Citra Bumi Sumatera[2]
  • 1990-Ayeuna: Komisaris PT Bakti Citra Daya[2]
  • 1990-Ayeuna: Diréksi PT Sekotong Indah Persada[2]
  • 1990-Ayeuna: Komisaris Utama PT Vista Yama[2]
  • 1991-1994: Komisaris Utama PT Citra Masa Kini[2]
  • 1991-Ayeuna: Pamilik PT Grahasari Surayajaya[2]
  • 1991-Ayeuna: Komisaris PT Citragraha Nugratama[2]
  • 1991-1994: Komisaris Utama PT Citra Bumi Sumatera[2]
  • 1991-1994: Diréktur Utama PT Karya Mapulus[2]
  • 1992-1993: Diréktur Utama PT Atjjeh Post[2]
  • 1992-1995: Komisaris Utama PT Detik Bangun Media Prestasi[2]
  • 1992-Ayeuna: Pamingpin Umum Harian Umum Media Indonésia[2]
  • 1994-Ayeuna: Diréksi PT Citra Nusa Persada[2]
  • 1994-Ayeuna: Pamilik Sheraton Media Hotel & Towers[2]
  • 1994-1998: Komisaris Utama PT TVM Indonésia[2]
  • 1995-Ayeuna: Komisaris Utama PT Inti Marmer Indah Raya[2]
  • 1995-Ayeuna: Komisaris PT Satria Chandra Plastikindo[2]
  • 1995-Ayeuna: Pamilik Papandayan Hotel[2]
  • 1999-Ayeuna: Pamilik Bali Intercontinental Hotel[2]
  • 1999-Ayeuna: Diréktur Utama PT Média Televisi Indonésia (Métro TV)

Organisasi[édit | édit sumber]

Legislatif[édit | édit sumber]

  • 1971: Calon anggota DPRD Tk II Médan dari Golkar[2]
  • 1972-1982: anggota MPR-RI[2]
  • 1982-1987:anggota MPR RI[2]
  • 1987: Calon anggota MPR/DPR-RI ti Golkar[2]

Panghargaan[édit | édit sumber]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l profil.merdeka.com. 2014. Surya Paloh. Jakarta: Index Profil.
  2. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z aa ab ac ad ae af ag ah ai aj ak al am an ao ap aq ar as at au av aw ax ay az ba bb bc bd be bf bg bh bi bj bk http://www.tokohindonesia.com. 2014. Pembawa Suara Masa Depan. Indonesia: Tokoh Indonesia.