Tepas

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Senén, 27 Januari 2020 · 05.39 UTC ·
ᮃᮊ᮪ᮞᮛ
Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun
Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda, anu bisa diédit ku saha baé.

Budaya · Géografi · Sajarah · Sunda · Téhnologi · Kategori Séjén

Nepi ka danget ieu geus aya
59.803 artikel sarta 23.329 pamaké nu kadaptar



27/01/2020 · 05.39 UTC · Wikimédia Indonésia Facebook Twitter Instagram Segerkeun

Wilujeng Sumping di Wikipédia

Énsiklopédi bébas basa Sunda nu bisa diédit ku saha baé. Kiwari kakara mibanda 59.803 artikel jeung 23.329 pamaké kadaptar.

1973 - Perang Viétnam rasmi lekasan

Poé ieu dina sajarah

1880 - Thomas Edison nampa patén pikeun bohlam.
1927 - Ibnu Saud jadi raja Nejad.
1980 - Operasi Canadian Caper dina Krisis Sandera Iran.
1996 - Kudéta militer di Nigeria ku Ibrahim Baré.
2002 - Gudang militer di Lagos ngabeledug, ± 1.100 palastra.
2013 - Kahuruan di kleub peuting di Santa Maria, Brasil, nelasan 242 jalma.

Gambar Petingan

Istana Chambord

Chambord Castle Northwest facade.jpg

Istana Chambord ti béh kulon kalér. Diwangun antara taun 1519 - 1547 ku Francois I, tuluy ditambahan sacara tohaga ku Henri II jeung Louis XIV nepi ka katempona siga kiwari. Istana Chambord mangrupakeun conto tina arsitéktur Renaissance, ogé mangrupakeun istana pangedéna di Landeuh Loire, Perancis. Ukuran panjangna 156 m, jangkungna 56 m. Kaasup kana warisan dunia UNESCO ti taun 1981.

Artikel Petingan

Marc Márquez

Marc Márquez Alentà (lahir 17 Fébruari 1993) nyaéta tukang balap motor Grand Prix urang Spanyol sarta dalapan kali juara dunya kajuaran Grand Prix, nu genep di antarana dina kelas MotoGP. Márquez balap pikeun tim pabrik Honda saprak manéhna ancrub dina MotoGP taun 2013. Manéhna minangka salah sahiji ti opat tukang balap nu geus meunang gelar juara dunya dina tilu kategori nu béda, sanggeus Mike Hailwood, Phil Read sarta Valentino Rossi.

Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun
Wikipédia geus kawilang loba.
Anjeun bisa miluan ngamekarkeun
ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

PANGLAWUNGAN

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan
ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.803 artikel.
Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir
sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngaklik
tumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.

NULIS DI WIKIPÉDIA

Separador paragraf.svg
Pakakas Wiki
Pakakas Wiki
Tarjamahkeun Artikel
Tarjamahkeun

  • 01 Januari - Hujan nu teu reureuh-reureuh ti maleman taun anyar kénéh ngabalukarkeun caahna Leuwi Angké sarta banjir di sawatara wewengkon di Jabodetabek.
  • 03 Januari - Pasawat drone Amérika Sarikat nyerang hiji konpoy militer di Iran, nelasan pamingpin Pasukan Quds, Mayjén Qasem Soleimani sarta sababaraha
    urang pajabat militer Iran jeung Irak, Serangan ieu minangka wawales kana serangan ka Kadutaan AS di Irak ku pasukan milisi dukungan Iran.
  • 06 Januari - Ria Irawan mulih ka jati mulang ka asal alatan panyakit kankér nu geus karandapan ti sababaraha taun ka tukang.
  • 08 Januari - Pasawat Ukraina, Boeing 737, murag di Téhéran, teu lila sabada ngapung. Sakabéh 176 jalma jeroeun kapal palastra.
Warta Kiwari
Warta Kiwari

Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan
Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu
Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku

Wikipédia Nusantara
WikiNusantara
  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Wikipédia Pangonjoyna
Onjoy
Sunda Ngajomantara!
Kiwari baraya Sunda nu ngokolakeun Wikipédia geus kawilang loba. Anjeun bisa miluan ngamekarkeun ieu Wikipédia bareng jeung baraya séjénna.

Panglawungan

Wikipédia téh énsiklopédi nu disusun réréongan ku nu maracana. Kiwari geus aya 59.803 artikel. Anjeun, atawa sing saha waé, bisa ngédit ampir sakabéh artikel ayeuna kénéh ku cara ngeklik tutumbu édit nu aya dina luhur unggal kaca.
Pitulung

Kaca Husus



  • 01 Januari - Hujan nu teu reureuh-reureuh ti maleman taun anyar kénéh ngabalukarkeun caahna Leuwi Angké sarta banjir di sawatara wewengkon di Jabodetabek.
  • 03 Januari - Pasawat drone Amérika Sarikat nyerang hiji konpoy militer di Iran, nelasan pamingpin Pasukan Quds, Mayjén Qasem Soleimani sarta sababaraha
    urang pajabat militer Iran jeung Irak, Serangan ieu minangka wawales kana serangan ka Kadutaan AS di Irak ku pasukan milisi dukungan Iran.
  • 06 Januari - Ria Irawan mulih ka jati mulang ka asal alatan panyakit kankér nu geus karandapan ti sababaraha taun ka tukang.
  • 08 Januari - Pasawat Ukraina, Boeing 737, murag di Téhéran, teu lila sabada ngapung. Sakabéh 176 jalma jeroeun kapal palastra.


Wikipédia Nusantara
Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Gorontalo • Jawa • Malayu • Minang • Tetun
Proyék Basa Sunda
WikiCutatan • WikiKamus • WikiBuku
Wikimédia Indonésia

  1. Basa Inggris (5.861.835 artikel)
  2. Basa Cébu (5.365.457 artikel)
  3. Basa Swédia (3.747.716 artikel)
  4. Basa Jérman (2.306.689 artikel)
  5. Basa Perancis (2.109.076 artikel)
Sadaya Wikipédia


Wikimedia-logo.svg

Wikipédia dijalankeun ku Yayasan Wikimédia, hiji yayasan tanpabati nu didaptarkeun di Florida, AS. Wikimédia ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa séjénna nu sipatna nembrak: