Titi Sjuman

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Titi Sjuman Nalika meunang panglélér

Titi Handayani Rajobintang nyaéta aktris Indonesia. Aktris anu dipikawanoh Titi Sjuman ieu nikah jeung Wong Aksan atawa Aksan Sjuman, mantan drummer grup band Dewa 19 jeung budak ti sutradara legendaris, Sjuman Djaja[1][2]. Titi ogé mangrupa guru musik anu pindah haluan ka dunya akting[2].Manéhna ngamimitian karirna sarta dipikawanoh nalika maén film Mereka Bilang, Saya Monyet! 2007[1]. Nalika taun 2008,manéhna meunangkeun panglélér minangka aktris pendatang baru terbaik dina acara Indonesia Movie Award 2008 ngéléhkeun aktris/ aktor nu séjénna nyaéta Sarah Sechan, Sandra Dewi, Susan Bachtiar, Volland Humonggio, Marrio Merdithia jeung Adadiri Tanpalang ogé meunangkeun aktris Wanita Terbaik Festival Film Indonesia 2009[1][2]. Aktris ieu pernah sakola jadi Sarjana Musik Institut Daya Indonesia, Jakarta jurusan Drum[1]. Titi nyaéta saurang dosén di Institut Musik Daya Kemang,manéhna anu miboga kaparigelan dina maénkeun drum bareng jeung salakina Aksan Sjuman ngajar babarengan[2].

Filmography[édit | édit sumber]

Actris:
- Identitas 2009 (minangka Titi Sjuman)[1]
- Mereka bilang, saya monyet! 2008 (minangka Titi Sjuman) .... Adjeng[1]
- Minggu Pagi di Victoria Park 2010[1]

Composer:
- Garuda di dadaku 2009[1]
- Laskar pelangi 2008[1]

... aka "The Rainbow Troops" - Europe (English title) (festival title)[1]

- The Photograph 2007 (minangka Titi Sjuman)[1]
- 6:30 2006[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f g h i j k l Titi Sjuman(diakses 4 Desember 2011)
  2. a b c d [ http://selebriti.kapanlagi.com/indonesia/t/titi_sjuman/ Titi Sjuman](diakses 4 Desember 2011)
Nulis.jpg