Torres de Serranos

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Koordinat: 39°28′45″N 0°22′33″W / 39.479293°N 0.375933°W / 39.479293; -0.375933

Gapura Serrano
Sawangan dayeuh ti Gapura Serrano Gate

Torres de Serranos (basa Valénsia: [ˈtorez ðe seˈrans]; basa Spanyol: Torres de Serranos [ˈtorez ðe seˈranos]; "Serrano Towers") atawa Porta de Serrans (basa Valénsia: [ˈpɔɾta ðe seˈrans]; basa Spanyol: Puerta de Serranos [ˈpwerta ðe seˈranos]; "Gapura Serrano") nyaéta salah sahiji tina dua belas gapura nu ngadeg sapanjang pinding dayeuh abad panengah kuna di Valencia, Spanyol.

Dianggep minangka salah sahiji wangunan Valéncia pang-ikonis-na tur salah sahiji monumén pangawétna di ieu dayeuh. Torres de Serranos diwangun dina abad ka-14, taun 1392, ku Pere Balaguer. Harita mah mangrupa lawang sakéténg utama ieu dayeuh tur aslina diwangun keur fungsi pertahanan ogé. Ti taun 1586 tepi ka 1887, munara-munarana dipaké minangka pangbuian para bangsawan.