Umar bin al-Khattab

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Umar Bin Khatab nya éta salah sahiji Khulafaur Rasyidin anu mingpin kakhalifahan Islam sabada maotna Rasululloh Muhammad SAW.[1] Umar menjadi khalifah kedua anu ngagantikeun Abu Bakar[1]. Sosok Umar bin Khatab di golongan bangsa Arab katélah ku kawantéranna, kategesanna, jeung kateguhan jiwana.[1] Anjeuna nya éta pendukung, pangikut utama dakwah Nabi Muhammad SAW.[1] Khalifah Umar asalna tina bani Adi, salah sahiji bagéan suku Quraisy.[1]

Biografi[édit | sunting sumber]

Umar bin Khattab bin Nafiel bin Abdul Uzza atawa anu leewih dikenal Umar bin Khattab (581 - November 644) (Basa Arab: عمر ابن الخطاب‎) nya éta salah saurang sahabat Nabi Muhammad ogé khalifah kedua Islam (634-644).[2]

Umar digumelarkeun di kota Mekkah tina suku Bani Adi, salah sahiji rumpun suku Quraisy, suku pang gedéna di kota Mekkah basa éta.[2] Bapana Khattab bin Nufail Al Shimh Al Quraisyi jeung indungna Hantamah binti Hasyim.[2] Umar miboga julukan anu dibéré ku Muhammad nya éta Al-Faruk nu hartina jelma nu bisa ngabedakeun antara bener jeung batil.[2]

Kaluwarga Umar kaasup kana Kaluwarga kelas tengah, anjeunna bisa maca jeung nulis, anu nalika harita mangrupakeun hal anu langka. Umar ogé dikenal kusabab fisikna nu kuat dimana anjeunna jadi juara gulat di Mekkah.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e Sumber 1
  2. a b c d e Biografi


Nulis.jpg