Umpan Gol (sepak bola)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

umpan gol atawa asis (basa inggris:assist) anu mindahkeun bal pamungkas saméméh dipapag hiji tajongan atawa lulugu kana gawang dina hiji pertandingan maén bal. Téhnik ieu mangrupa salah sahiji cara anu mindeng dipigawé ku tim maen bal keur ngahasilkeun skor salaku bentuk alus gawe babarengan. Eta nyokot karajinan, nu teu ngarenah posisi jeung itungan laju bal katuhu kana leungeun hiji kasempetan ka pamaén séjén. Tipe paling mindeng kapanggih ieu umpan burih meuntas ti sisi lapang ka arah kotak pinalti bisa dipapag ku lulugu atawa tajong langsung ka arah tujuan.

saurang -top scorer biasana boga sababaraha pangumpan akurat nu mantuan skor loba gol pikeun tim. gelandang jeung sayap hiji posisi pamaén anu mindeng jadi pangumpan téhnik ieu. Landon Donovan mangrupa salah sahiji top-assist dina pamuter soccer compettion Amérika Sarikat jeung 136 bait bantuan pamaén séjén skor.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "Statistics". mlssoccer.com.