Universitas Paramadina

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Unuversitas Paramadina nyaéta salah sahiji paguron luhur nu aya di Indonésia.[1] Lokasina aya di Jl. Gatot Subroto kav 97, Mampang, Jakarta 12790.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Taun 1994, Yayasan Wakaf Paramadina (ketua: Prof. Dr. Nurcholish Madjid) jeung Yayasan Pondok Mulya, nu duanana jumeneng dina widang atikan, sapakat ngalaksanakeun gawé bareng pikeun ngadegkeun hiji paguron luhur.[2] Kasapukan ieu diwujudkeun ku diadegkeunana Yayasan ParamadinaMulya taun 1995.[2] Ku kituna tanggal 10 Januari 1998 diresmikeun diagekeunana Universitas ParamadinaMulya, nu dipiharep mampuh nyampurnakeun konsép paguron luhur nu geus aya, ngahasilkeun lulusan anu miboga kaparigelan anu dibutuhkeun ku bangsa Indonésia, miboga kompetensi risét, miboga sumanget kawirausahaan dumasar kana étika kaislaman, jadi puseur kabudayaan jeung peradaban, mampuh ngamekarkeun kapribadian mahasiswa bertaraf internasional.[2]

Mimiti diadegkeunana, Universitas ParamadinaMulya boga opat jurusan, nyaéta téhnik Informatika, Disain Produk, Manajemen, jeung Falsafah Dan Agama.[2] Di taun 1999 / 2000 dibuka program pasca sarjana, di antarana Magister Ilmu Agama Islam, Desain Grafis / Komunikasi Visual, Ilmu Komunikasi dan Hubungan Internasional.[2] Sedangkeun taun 2000 / 2001, dibuka program studi Psikologi.[2] Tanggal 20 Maret 2002 nu ngurusan paguron luhur ieu sapenuhna diserahkeun ka Yayasan Wakaf Paramadina, sedangkeun ngaran paguron luhur disaluyukeun nu tadina Universitas ParamadinaMulya robah jadi Universitas Paramadina.[2]

Visi & Misi[édit | édit sumber]

Visi[édit | édit sumber]

Jadi puseur risét jeung kabudayaan berbasis étika réligius.[3]

Misi[édit | édit sumber]

  • Ngabina élmu-élmu nu keur mekar jadi élmu dina mangsa nu rék datang.[3]
  • Ngembangkeun tradisi masarakat ilmiah nu kréatif jeung inovatif.[3]
  • Ngawangun kasadaran akhlak nu hadé pikeun kabagjaan sakabéh umat manusa.[3]
  • Ngajadikeun kampus salaku tempat persemaian kabudayaan.[3]
  • Nagjunjung luhur kabébasan mimbar akademik.[3]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b Lokasi (Diakses tanggal 19 November 2011)
  2. a b c d e f g Paramadina (Diakses tanggal 19 November 2011)
  3. a b c d e f Visi & Misi (Diakses tanggal 19 November 2011)