Universitas Widyatama

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Universitas Widyatama

Ngadeg taun 1973, minangka universitas taun 2001
Jinis Paguron Luhur Swasta
Réktor Dr. Mame S. Sutoko., Ir., D.E.A
Perenah Bandung, Jawa Barat
Alamat Jalan Cikutra 204A Bandung 40125
Loka http://www.widyatama.ac.id

Universitas Widyatama atawa disingkat Utama nyaéta salah sahiji paguron swasta nu kasohor di Bandung, Jawa Kulon, Indonésia. Alamatna di Jalan Cikutra 204A Bandung 40125.[1]

Sajarah[édit | édit sumber]

Universitas Widyatama resmi ngadeg kaping 2 Agustus 2001, numutkeun SK Menteri Pendidikan Nasional No. 137/D/0/2001.[1] Universitas Widyatama mangrupa gabungan ti Sekolah Tinggi Ilmu Ekonomi Bandung (STIEB), Sekolah Tinggi Ilmu Bahasa Bandung (STIBB), Sekolah Tinggi Teknologi Bandung (STTB), jeung Sekolah Tinggi Desain Komunikasi Visual (STDKV) sarta Magister Manajemen anu kabéhanana aya dina papayung Yayasan Widyatama.[1] Panggabungan sakola-sakola luhur ieu ka Universitas Widyatama miboga tujuan supaya lulusan-lulusana miboga daya saing nu luhur.[1] Lengkah kahareupna nu dilakukeun ku Universitas Widyatama nyaéta ngupayakeun sacara serius jeung konsisten ngawujudkeun sistem pangatikan nu saluyu jeung standar ISO-9001: 2008.[1] Kiwari Utama miboga 5 fakultas nyaéta:

1. Fakultas Ekonomi

2. Fakultas Bisnis jeung Manajemen

3. Fakultas Teknik

4. Fakultas Bahasa

5. Fakultas Désain Grafis jeung Komunikasi Visual

Daptar fakultas[édit | édit sumber]

Fakultas Ekonomi[édit | édit sumber]

Fakultas ékonomi ngawengku sababaraha jurusan, di antarana nyaéta:[2]

  1. Program Studi Strata 1 Akuntansi
  2. Program Studi Diploma 3 Akuntansi
  3. Program Studi Magister Akuntansi
  4. Program Profesi Akuntansi (PPAk)

Fakultas Bisnis jeung Manajemen[édit | édit sumber]

Fakultas Bisnis jeung Manajemen ngawengku sababaraha jurusan, di antarana:[3]

  1. Program Studi Strata 1 Manajemen
  2. Program Studi Diploma 3 Manajemen
  3. Program Studi Strata 1 Internasional (Joint Degree)
  4. Program Studi Magister Manajemen

Fakultas Téknik[édit | édit sumber]

Fakultas Téknik ngawengku sababaraha jurusan, di antarana nyaéta:[4]

  1. Program Studi Strata 1 Teknik Informatika
  2. Program Studi Strata 1 Teknik Industri
  3. Program Studi Strata 1 Sistem Informasi

Fakultas Bahasa[édit | édit sumber]

Fakultas Bahasa ngawengku sababaraha jurusan, di antarana nyaéta:[5]

  1. Program Studi Strata 1 Bahasa Jepang
  2. Program Studi Diploma 3 Bahasa Jepang
  3. Program Studi Srata 1 Bahasa Inggris

Fakultas Désain Grafis jeung Komunikasi Visual[édit | édit sumber]

Fakultas Désain Grafis jeung Komunikasi Visual atawa nu sok disingkat DKV, miboga sababaraha jurusan, di antarana nyaéta:[6]

  1. Program Studi Diploma 4 Grafis
  2. Program Studi Diploma 3 Multimedia

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e "Sejarah - Universitas Widyatama". www.widyatama.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-02. 
  2. "Fakultas Ekonomi - Universitas Widyatama". www.widyatama.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-02. 
  3. "Fakultas Bisnis & Manajemen - Universitas Widyatama". www.widyatama.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-02. 
  4. "Fakultas Teknik - Universitas Widyatama". www.widyatama.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-02. 
  5. "Fakultas Bahasa - Universitas Widyatama". www.widyatama.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-02. 
  6. "Fakultas Desain Komunikasi dan Visual - Universitas Widyatama". www.widyatama.ac.id (dalam en-US). Diakses tanggal 2017-11-02. 
Nulis.jpg