Uranium

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
Uranium Tetrafluoride.jpg

Uranium mangrupa salah sahiji unsur kimia nu miboga simbul U jeung boga nomer atom 92.[1] Dina kaayaan standar, uranium mangrupa logam teuas warna pérak.[rujukan?] Logam ieu bisa ditempa (nu hartina bisa ditutu jadi lambaran ipis jeung liat (nu hartina bisa dibedol jadi kawat panjang).[2] Uranium mangrupa bangsa mineral nu mancarkeun radiasi nuklir atawa boga sifat radioaktif, dipaké dina rupa-rupa widang salah sahijina minangka bahan bakar nuklir[3].

Sajarah[édit | édit sumber]

Uranium kapanggih ku Martin Heinrich Klaproth, kimiawan Jérman, tina bijih-bijih mineral uranium (utamana campuran oksida uranium) dina taun 1789.[1]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b (en)Uranium (diakses 20 Desember 2015)
  2. (id)Pengertian Uranium(diakses 23 Desember 2015)
  3. (id)Infotambang (diakses 23 Desember 2015)


Nulis.jpg