Usum

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Usum téh salah sahiji babagian utama taun, biasana mah dumasar bentuk iklim nu lega. Ilaharna sataun kabagi jadi opat usum, nyaéta: usum semi, usum panas, usum gugur, jeung usum tiris. Ngan, di Indonésia mah lantaran nganjrek di daérah tropis, mangka ngan dibagi jadi dua usum wungkul, nyaéta: usum ngijih jeung usum halodo.

Ari baheula di Mesir Kuna mah usum téh kabagi jadi tilu usum, nyaéta: musim caah, usum darurat lantaran caah, jeung usum panunéian nu panas.

Pananggalan Beulahan bumi
Tropis
April nepi ka Séptémber usum halodo
Oktober nepi ka Pébruari usum ngijih
Lebahan kalér Lebahan kidul
21 Maret-21 Juni usum semi usum gugur
21 Juni-23 Séptémber usum panas usum tiris
23 Séptémber-21 Désémber usum gugur usum semi
21 Désémber-21 Maret usum tiris usum panas

Usum dunya[édit | édit sumber]

Animasi pabédaan usum utamana salju panutup dina sataun

Tutumbu luar[édit | édit sumber]