Volkschool

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Volkschool atawa sakola désa, disebut ogé Sakola Rakyat mimiti diadegkeung taun 1907 M, disadiakeun pikeun rahayat biasa nu cicing di lembur.[1] Pelajaranana maca, nulis, jeung ngitung.[1] Di Jawa Barat ayana di Kota Bandung, Cirebon, jeung Ciamis.[1] Di Batavia diadegkeun taun 1921 M.[1]

  1. Vervolgschool, ieu sakola téh diadegkeun taun 1914 M, terusan tina sakola rakyat, lila diajarna tilu taun.[1]
  2. Schakelschool, ieu sakola mimiti diadegkeun di Bandung taun 1921 M, ari di Jakarta mah taun 1924 M. Murid Volkschool anu pinunjul bisa neruskeun ka vervolgschool atawa ka schakelschool.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Ruhaliah (2010). Sajarah Sunda. Bandung: CV. Wahana Karya Grafika. p. 126.