Voltase

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Lambang tegangan luhur internasional-.

Tegangan listrik (disingket tegangan) atawa voltase nyaéta bédaan poténsial listrik antara dua titik dina jaringan listrik, dilambangkeun ku hijian volt [1]. Tegangan nyaéta ukuran kapasitas médan listrik nu nyababkeun arus listrik dina konduktor listrik. Tegangan ogé didéfinisikeun minangka énérgi per hijian muatan listrik[2]. Sacara matématis ditulis:

v = dw/dq

v = voltase (Volt, V)
w = énérgi (Joule, J)
q = muatan listrik (Coulomb, C)

Tumbu ka luar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "voltase", A Dictionary of Physics. Ed. John Daintith. Oxford University Press, 2000. Oxford Reference Online. Oxford University Press.
  2. Zuhal, Prof. Dr. M.Sc.EE. Zhanggischan, Ir., Prinsip Dasar Elektroteknik, 2004, Jakarta, Gramedia